Τρομοκρατική επίθεση με τουλάχιστον 12 νεκρούς σε σατιρικό περιοδικό στο Παρίσι [video]

Μακελειό στα γραφεία σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, μετά από επίθεση κουκουλοφόρων με καλάσνικοφ. Τουλάχιστον 12 νεκροί μεταξύ των οποίων 2 αστυνομικοί και 4 σκιτσογράφοι.

Από την επίθεση υπάρχουν και δέκα τραυματίες, οι πέντε από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Οι δράστες δεν έχουν συλληφθεί και αναζητούνται.

"Πρόκειται για σφαγή", δήλωσε δημοσιογράφος της σατιρικής εφημερίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και οι 4 γνωστοί Γάλλοι σκιτσογράφοι Cabu, Wolinski, Charb και Tignou.
Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Στην δημοσιότητα έδωσε η γαλλική τηλεόραση συγκλονιστικό βίντεο με την στιγμή της επίθεσης.

Τις εικόνες κατέγραψε από κοντινό κτίριο ο δημοσιογράφος Μαρτέν Μπουτό. Στο βίντεο ακούγονται οι ένοπλοι που φωνάζουν «Αλλάχ Ακμπάρ!»,απανωτοί πυροβολισμοί και εκκλήσεις για βοήθεια.


 
Ολάντ: Τρομοκρατική επίθεση απίστευτης βαρβαρότητας

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έσπευσε στο σημείο της επίθεσης και έχει συγκαλέσει επείγουσα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

"Κανείς δεν μπορεί να επιτίθεται στην ελευθερία" ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για 11 νεκρούς, ενώ πρόσθεσε πως θα εντοπιστούν οι υπεύθυνοι του μακελειού. "Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση απίστευτης βαρβαρότητας", είπε ο Ολάντ.

"Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μίας εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Είχαν αστυνομικούς για την προστασία τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα".

"Εχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο Vigipirate. Οι δράστες της επίθεσης αυτής θα διωχθούν. Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ", είπε.

"Οφείλουμε να ενεργήσουμε με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες".

"Συγκαλώ στο προεδρικό μέγαρο τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις".

Σε ύψιστο συναγερμό, στο επίπεδο "συναγερμός για επίθεση" κηρύχθηκε η περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία της κυβέρνησης.

Έτρεχαν να σωθούν...

Λίγο μετά την επίθεση, όσοι εργαζόμενοι πρόλαβαν βρήκαν καταφύγιο στην ταράτσα του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του περιοδικού.





"Βεντέτα"με τους φανατικούς μουσουλμάνους

Το Charlie Hebdo έχει προκαλέσει πολλές φορές αντιδράσεις στη μουσουλμανική κοινότητα, αφού έχει δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα προσβλητικό για τη θρησκεία τους.



(πηγή φωτό: twitter)

2ο video

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, φαίνονται οι δύο δράστες να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και να αρχίζουν να πυροβολούν.

Οι σφαίρες βρίσκουν έναν άντρα που σωριάζεται στο έδαφος, και ο ένας από τους δύο δράστες πλησιάζει και του δίνει τη χαριστική βολή…

Προσοχή το video είναι πολύ σκληρό:


to pontiki


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!