Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Ωραιοκάστρου



23 Οκτωβρίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με κάθε επισημότητα ο εορτασμός της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Ωραιοκάστρου



Με κάθε επισημότητα θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις ενότητες του δήμου Ωραιοκάστρου οι εκδηλώσεις μνήμης της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι παρελάσεις θα γίνουν χωρίς τις εξέδρες με τη δημοτική αρχή και τους πολίτες να παρακολουθούν την παρέλαση από το πεζοδρόμιο.



«Θα σταθούμε και πάλι δίπλα– δίπλα για να τιμήσουμε τα ιστορικά πρόσωπα, την ιστορική διαδρομή και τον αγώνα τους και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας, που θα παρελάσουν για όλη την κοινωνία του Ωραιοκάστρου. Δεν χρειάζονται εξέδρες επισήμων για τιμήσουμε τους ήρωές μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.



Στις 10.00 το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Θα ακολουθήσει (10.15 π.μ.) εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την τοπική σύμβουλο και εκπαιδευτικό Βάσω Λύσσα. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ωραιοκάστρου. Η μαθητική παρέλαση ενώπιον της δημοτικής αρχής και των λοιπών επισήμων θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί επί της οδού Κομνηνών (κεντρική οδός δημαρχείου).


ΘΕΜΑ: «Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου»
Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις Ιταλικές αξιώσεις.
Με λαμπρότητα εορτάζουμε και τιμούμε ως Δήμος, τους ήρωες του 1940 που θυσιάστηκαν για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία του Έθνους.
Στα πλαίσια του εορτασμού προβλέπονται για το Δήμο Ωραιοκάστρου:
Α) Γ ε ν ι κ ό ς  Σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς από ώρα 08.00΄της  26ης μέχρι τη δύση του ηλίου 28ης Οκτωβρίου  και φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών της κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης , 27ης και 28ης                Οκτωβρίου.
Β) Ο μ ι λ ί ε ς, σχετικές με την εορταζόμενη επέτειο.
Γ) Τρισάγιο από τους Ιερείς.
Δ) Κ α τ ά θ ε σ η   σ τ ε φ ά ν ω ν από μαθητές, στα μνημεία Ηρώων,
προσερχόμενους με επικεφαλής δασκάλους και καθηγητές, παρουσία των τοπικών Αρχών.

28ης Οκτωβρίου 2015 ημέρα Τετάρτη:

Α) Στις 7.30΄ το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

Β ) Μετά τις 10.00΄ το πρωί θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία εντός των εκκλησιών.

Γ) Επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των        
     τοπικών κοινοτήτων και φορέων, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα για κάθε Δημοτική Ενότητα
     και για την έδρα του Δήμου χωριστά.

Δ) Μετά το πέρας της δοξολογίας, θα γίνει παρέλαση μαθητών σε κεντρικές οδούς.


Για το Ωραιόκαστρο δείτε εδώ

Για την Μυγδονία εδώ

Για την Καλλιθέα εδώ


     Παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι εορταστικές εκδηλώσεις να τελεστούν με την απαιτούμενη λαμπρότητα και επισημότητα που αρμόζει για τον εορτασμό της ημέρας της 28ης Οκτωβρίου
     Γνωρίζουμε τους φορείς οι οποίοι είναι αποδέκτες του προγράμματος αυτού, ότι η ευθύνη παραγγελίας και το κόστος των στεφάνων βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους.

Ο Δήμαρχος
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!