ΖΥΘΟΣ: Εμείς και η …ΑΛΗ Η Άλη-τισσα μπύρα της Θεσσαλονίκης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

ΖΥΘΟΣ: η μπύρα στα ελληνικά
Χριστίνα Τσόρμπα Υπεύθυνη Τύπου τηλ.: 6947 521503




ΖΥΘΟΣ: Εμείς και η …ΑΛΗ
Η Άλη-τισσα μπύρα της Θεσσαλονίκης

Τέσσερις φίλοι και μία μπύρα. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ιστορίας της Άλης..Της μπύρας που παράγεται από την πρώτη μικροζυθοποιία της Θεσσαλονίκης. Μιας ιστορίας που θα ξετυλιχτεί στο ΖΥΘΟ Ντορέ (απέναντι από το Λευκό Πύργο), την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου στις 9μμ. Ελάτε, να γίνετε πρωταγωνιστές της πιο μπυρόφιλης ιστορίας!
Οι δημιουργοί της , ο Αντώνης, ο Νίκος , ο Θωμάς και η Λίνα λένε:
"Η ιδέα της Άλη προέκυψε πριν από αρκετά χρόνια , κατά τη διάρκεια των σπουδών μας. Τα ερεθίσματα που πήραμε κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μας στην Ολλανδία, ήταν η αρχή για να μας μπει το μικρόβιο! Σιγά-σιγά, ανακαλύψαμε τους διάφορους τύπους μπύρας, την έννοια και την κουλτούρα της μικροζυθοποιίας.  Αρχίσαμε να πειραματιζόματε δοκιμάζοντας συνταγές σε επίπεδο σπιτικής ζυθοποίησης μέχρι που… ήρθε και η ιδέα της Άλη.
Είμαστε φίλοι και συμφοιτητές από τα χρόνια των σπουδών μας στη Θεσσαλονίκη. Ταξιδέψαμε πολύ, εργαστήκαμε στο εξωτερικό, ήρθαμε σε επαφή με νέα ερεθίσματα και τελικά ο συνδυασμός των εμπειριών αυτών και η κοινή μας αγάπη για τη μπύρα, μας οδήγησαν να φτιάξουμε το δικό μας ζυθοποειίο στην πόλη μας στη Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσουμε το κοινό μας ταξίδι.."
Αυτές και άλλες πολλές ιστορίες θα σας διηγηθούν οι δημιουργοί της Άλη στο ΖΥΘΟΣ-ΝΤΟΡΕ, στη διάρκεια ενός ακόμη ταξιδιού γεύσης, αρωμάτων κι επικοινωνίας. Μαζί, θα δοκιμάσετε ένα μενού, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονίκης και έμπνευσης Δέσποινας Μαυρομμάτη! Σημειώστε: Μεσογειακή σαλάτα σε καλαμποκίσιο καλαθάκι, ταμπουλέ χταποδιού με δίχρωμες πιπεριές και κρίταμο, κριθαρωτό με πράσο, φέτα, λιαστή ντομάτα και πικάντικο λουκάνικο αλλά και το περίφημο τιραμισού Θεσσαλονίκης.
Και για να πάρετε μια γεύση από το τι θ’ ακολουθήσει, σκεφτείτε πως σύμφωνα με τους δημιουργούς της Θεσσαλονικιώτικης μπύρας , Άλη σημαίνει περιπλάνηση. Είναι η περιπλάνηση του αλήτη, δηλαδή του ελεύθερου ανθρώπου που τολμά ρισκάρει, μάχεται δε συμβιβάζεται, αναθεωρεί αναζητώντας διαρκώς νέες εμπειρίες και ιδέες...Άλη είναι μια περιπλάνηση στον κόσμο της μπύρας!

                     ΜΠΥΡΑ ΤΙΣ ΑΓΚΥΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  
                     Τετάρτη 7 Οκτωβρίου  21:00 στο ΖΥΘΟ ΝΤΟΡΕ

ΖΥΘΟΣ                                                ΝΤΟΡΕ        
Λαδάδικα                                             Λευκός Πύργος
2310 540 284, 6943 211211                 2310 279010, 6943 904038  www.zithos.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!