Υπόθεση ΑΓΝΟ: Ραγδαίες εξελίξεις - Δείτε την προσφυγή του δήμου Παύλου Μελά που ζητά την ανάκληση της μεταβίβασης



Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά (στις 2-11-2015), επιβεβαιώθηκε πλήρως το ρεπορτάζ μας και οι πληροφορίες μας. Το avatonpress.gr  σας ενημέρωσε έγκυρα και έγκαιρα, για τις εξελίξεις στο θέμα της μεταβίβασης της ιδιοκτησίας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ),  και την προσφυγή που έκανε o Δήμος Παύλου Μελά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσον αφορά τη νομιμότητα της αγοράς και μεταβίβασης του οικοπέδου της πρώην ΑΓΝΟ σε ιδιώτη (πριν από μερικά χρόνια) με βάση τις διατάξεις του νόμου που παραχωρήθηκε, ζητώντας να ανακληθεί η μεταβίβαση του οικοπέδου.
Στην ουσία η δημοτική αρχή αμφισβητεί τη διαδικασία της μεταβίβασης του οικοπέδου της ΑΓΝΟ και ζητά από το Υπουργείο την άμεση ανάκληση της μεταβίβασης και της επιστροφής του οικοπέδου στο Υπουργείο και κατά συνέπεια στο δήμο (εφόσον είναι εντός σχεδίου πόλεως). 
Επίσης θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες και στις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου, που ήταν απλοί θεατές της μεταβίβασης του οικόπεδου, δίχως καμία διερεύνηση.

Συγκεντρώνοντας όλες τις τελευταίες έγκυρες πληροφορίες το avatonpress.gr σας ενημερώνει ότι:
Σύμφωνα με τη δέσμευση του δημάρχου κ. Δεμουρτζίδη στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο (μέσα Οκτωβρίου) έγινε ενημέρωση σχετικά με τις ανακαλύψεις των υπηρεσιών του δήμου και τις νομικές κινήσεις που ετοιμάστηκαν για την υπόθεση της ΑΓΝΟ.
Την  ενημέρωση για τις ενέργειες που έκανε στην υπόθεση της πρώην ΑΓΝΟ, που της ανατέθηκε, προέβει η νομικός κ. Σπανού στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά,που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015. 
Πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης η νομικός ανέλυσε τις ενέργειες που έκανε μέχρι σήμερα και δέχτηκε τις ερωτήσεις των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκτίμησε ότι υπάρχουν βάσιμες πιθανότητες να ανακληθεί η μεταβίβαση της ιδιοκτησίας και να επιστρέψει ο χώρος στο Ελληνικό Δημόσιο και κατ΄ επέκταση στο Δήμο Παύλου Μελά,γιατί είναι χαρακτηρισμένος κοινόχρηστο πράσινο και είναι εντός του σχεδίου πόλεως.
Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικών Εφαρμογών και τεχνικών Υπηρεσιών κ. Πάντσης ανέφερε ''ψάχνοντας ανακαλύψαμε αρκετά γκρίζα σημεία όσον αφορά το ιδιοκτησιακό.Η νομικός που αναθέσαμε την υπόθεση μας ενημέρωσε για τα νέα στοιχεία που προέκυψαν και αξίζει ο κόπος να το παλέψουμε μιας και η απόδοση του χώρου της πρώην ΑΓΝΟ στην τοπική κοινωνία είναι πάγιο αίτημα των δημοτών μας τα τελευταία χρόνια.Υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις που δικαιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο. Η εξέλιξη του θέματος και ο χρόνος επίλυσής του εξαρτάται άμεσα από την πολιτική βούληση του αρμόδιου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων''.

Αναμένονται συναντήσεις της δημοτικής αρχής με τους υπεύθυνους του Υπουργείου και σίγουρα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.

Το avatonpress.gr σας παρουσιάζει αποκλειστικά την αίτηση του δήμου Παύλου Μελά προς του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την οποία ζητείται η ανάκληση της μεταβίβασης του οικοπέδου της πρώην ΑΓΝΟ 







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!