BOMBA με το πρώην οικόπεδο του ΑΓΝΟ: O Δήμος Παύλου Μελά προσέφυγε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για την νομιμότητα της αγοράς & μεταβίβασης

Τεράστιο θέμα προέκυψε στο δήμο Παύλου Μελά σχετικά με το πρώην οικόπεδο ΑΓΝΟ. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του avatonpress.gr o Δήμος Παύλου Μελά έκανε προσφυγή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσον αφορά τη νομιμότητα της αγοράς και μεταβίβασης του οικοπέδου της πρώην ΑΓΝΟ σε ιδιώτη (πριν από μερικά χρόνια) με βάση τις διατάξεις του νόμου που παραχωρήθηκε.
Επίσης σύμφωνα με την προσφυγή υπάρχει και ζήτημα ότι παραχωρήθηκαν στον ιδιώτη περισσότερα στρέμματα από αυτά του οικοπέδου του ΑΓΝΟ.
Τίθεται σοβαρό νομικό θέμα επομένως αλλά και θέμα ευθυνών (ποιος ευθύνεται για αυτό;) και αν υπάρχει νομική δικαίωση, θα ακυρωθεί η μεταβίβαση του οικοπέδου στο ΑΓΝΟ στον ιδιώτη και θα επιστρέψει στο Υπουργείο και ίσως στο δήμο Παύλου Μελά.
Το θέμα είχε συζητηθεί στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και αποφασίσθηκε:

Ο Δήμος Παύλου Μελά να αναθέσει σε νομικό σύμβουλο : 
1) να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης και 
2) την υποβολή της σχετικής αίτησης στο κτηματολόγιο για την τακτοποίηση των ορίων της ιδιοκτησίας της πρώην ΑΓΝΟ όσον αφορά τις εγγραφές στο κτηματολόγιο όπου τμήμα που ανήκει στο Δήμο Παύλου Μελά κακώς παρουσιάζεται ως τμήμα της ιδιοκτησίας του οικοπέδου της πρώην ΑΓΝΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του avatonpress.gr στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο (2-11-2015) προ ημερήσιας διάταξης, θα γίνει ενημέρωση από τη νομική σύμβουλο του δήμου Παύλου Μελά για τις κινήσεις που έγιναν μέχρι τώρα και τις επαφές που είχε στην Αθήνα στα αρμόδια υπουργεία.

Το avatonpress.gr θα σας ενημερώσει με νέα ανάρτηση για τις εξελίξεις που θα υπάρχουν στο θέμα αυτό και μετά το δημοτικό συμβούλιο.

  1. Χρυσα 3 Νοεμβρίου 2015 στις 6:10 μ.μ. https://www.avatonpress.gr/2015/11/bomba-o_2.html?showComment=1446567028597#c3193038159675458895'>

    Επιτέλους να ξεκαθαρίσει αυτο το θέμα με το χώρο του παλιό αγνό γιατι τόσα χρόνια μόνο προβληματικές καταστάσεις δημιουργούνται...Θα μπορούσε να είναι ένας χώρος πρασίνου με κάποιο υπόγειο πάρκινγκ..θυμάμαι να είμαι στην τρίτη δημοτικού και να γράφουμε έκθεση για το πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος και έφτασα 26 χρονών για να το βλέπω το ίδιο ερείπιο.

     

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!