Τσίπρας-Μέρκελ συζήτησαν για την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο

Ο πρωθυπουργός ανέλυσε τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ, τονίζοντας τη θετική συμβολή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στον διάλογο για το μέλλον της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αντιμετωπίσει με ειρωνεία, που έκρυβε ενόχληση, την Ευρωμεσογειακή Σύνοδο. “Όπου μαζεύονται πολλοί σοσιαλιστές δε συμβαίνει τίποτε έξυπνο” είχε πει χαρακτηριστικά.

Η ενόχληση του Βερολίνου έχει να κάνει με το γεγονός ότι η ατζέντα της Ευρωμεσογειακής ταυτίζεται με την ατζέντα Γιούνκερ, ο οποίος χθες παρουσίασε τις θέσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο προτείνοντας μεταξύ άλλων “ευρηματική ευελιξία” στα δημοσιονομικά και διπλασιασμό του λεγόμενου πακέτου Γιούνκερ.

Σύμφωνα πάντως με κυβερνητικές πηγές Μέρκελ και Τσίπρας συμφώνησαν ότι η επικείμενη Σύνοδος της Μπρατισλάβα αποτελεί ευκαιρία ώστε να αναδειχθεί μια θετική ατζέντα για την προοπτική και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!