Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ναυτικών στο λιμάνι του Πειραιά - Σε εξέλιξη η 48ωρη απεργία της ΠΝΟ

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στην  πύλη Ε3 και πορεία στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή 13 συνδικαλιστικά σωματεία της ΠΝΟ στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους, σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Ο κακοποιός είχε συλληφθεί για κλοπή σε κοσμηματοπωλείο.
Τον αποκαλούν «Κτήνος».
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει ζωντανό στη Μοσούλη τον βρετανό δημοσιογράφο Τζον Κάντλι, ο…
Πανικός επικράτησε σε σχολείο της Νεβάδα των ΗΠΑ όταν ένας 14χρονος μαθητής, ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη σε καβγά με…
Και μας αναγκάζουν να τους κρίνουμε για αυτό #sorrychristmasspirit.
Οι υποχρεώσεις δεν τελειώνουν ποτέ.
Η 23χρονη star, Selena Gomez, εμφανίστηκε πριν από δύο μέρες στους δρόμους του Los Angeles με μία εμφάνιση που μας…
Τα παιδιά λατρεύουν τα Χριστούγεννα και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να τα συνοδεύει.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Στην παναττική συγκέντρωση συμμετέχουν ναυτικοί και ναυτεργάτες εν ανεργία αλλά και συνταξιούχοι με αιχμές το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Η νέα απεργία των ναυτεργατών ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί της Κυριακής (4/12), ύστερα από συνεδρίαση της ΕΕ της Ομοσπονδίας τους και αναμένεται να λήξη τα ξημερώματα της Τρίτης (6/12), ενώ είχε προηγηθεί ακόμα μια 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο.

Οι συγκεντρωμένοι προσβλέπουν σε μια συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουπλή ωsτε να αποφασίσουν για την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Ο Παναγιώτης  Κουρουπλής σε παλιότερες δηλώσεις του είχε ξεκαθαρίσει πως δεν έχει τεθεί ποτέ αλλαγή στο φορολογικό καθεστώς των ναυτεργατών, ενώ από την πλευρά της η ΠΝΟ τονίζει πως όσον αφορά όσους έχουν αποκλειστεί στα νησιά (αγρότες και μαθητές) ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες αλλά όλους τους Έλληνες και πως πρέπει να βάλουν «πλάτη».

Παράλληλα οι ναυτεργάτες έχουν εξαγγείλει τη συμμετοχή τους και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκέμβρη.

Σήμερα μετά την κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, για να καθοριστεί η παραπέρα εξέλιξη της απεργιακής κινητοποίησης.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Τη στήριξή του στον αγώνα των ναυτεργατών εκφράζει το ΠΑΜΕ

  • Τα ταξικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ χαιρετίζουν όλους τους ναυτεργάτες που με την καθολική συμμετοχή τους στην απεργία έδεσαν τα καράβια σε όλα τα λιμάνια της χώρας. Απαιτούν:
  • Την κατάργηση των αντεργατικών και των αντιασφαλιστικών νόμων και κάλυψη των απωλειών.
  • Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές και την Πρόνοια.
  • Το δικαίωμα στη δουλειά, προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους.
  • Να καταργηθεί ο αντεργατικός νόμος 4387/2016 που λεηλατεί το εισόδημα των ναυτεργατών.
  • Να πληρώσουν οι εφοπλιστές, κατάργηση των φοροαπαλλαγών τους, του νόμου 27/1975 και αύξηση της φορολογίας στο 45% του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!