Παράνομες οι απομακρύνσεις των διοικητών των νοσοκομείων

Κι αυτό γιατί το Γ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε μη νόμιμες τις απολύσεις τους, με 11 αποφάσεις που εξέδωσε. Σύμφωνα με αυτές, οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αργία είναι μη νόμιμες καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία, όπως πλημμελώς αιτιολογημένο είναι  και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης.

Στις αποφάσεις σημειώνεται μεταξύ των άλλων, ότι στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα, για την συμπεριφορά των παυθέντων, έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί από το ΣτΕ η νομιμότητα της πρόωρης απομάκρυνσή τους.

Η υπόθεση αφορά τις αποφάσεις του   υπουργού Υγείας Αν. Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη Υγείας για την απομάκρυνση των 71 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών που αξιολογήθηκαν, με αποτέλεσμα οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν στις θέσεις τους.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!