Η Μέρκελ τηλεφώνησε στον Τσίπρα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, η Γερμανίδα καγκελάριος, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι "δουλεύουμε στην κατεύθυνση του να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup".

Χθες ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τουσκ, είχε αναφέρει θέλοντας να δείξει την κρισιμότητα των στιγμών, ότι αν δεν υπάρξει λύση στο Eurogroup της Βαλέτας, θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Την ίδια στιγμή η καγκελαρία, ανέφερε ότι δεν περίμενε εξέλιξη χθες, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την αναβολή της τηλεδιάσκεψης. Τελικά το βράδυ της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πιθανότατα δεν θα χρειαστεί έκτακτη Σύνοδος.

Στο τραπέζι πλέον έχει πέσει πρόταση συμβιβασμού, που ίσως οδηγήσει και στη λύση.

Προβλέπει την επιβολή μέτρων 2% του ΑΕΠ σε δύο χρονιές. Το 1% του ΑΕΠ το 2019 από περικοπή συντάξεων και 1% του ΑΕΠ το 2020 από την μείωση του αφορολόγητου. Στην πρόταση του υπουργού οικονομικών, η περικοπή του αφορολόγητου θα εφαρμόζονταν το 2019 και οι περικοπές στην συντάξεις το 2020.

Σε μια προσπάθεια, να είναι εντός και το ΔΝΤ η πρόταση προβλέπει, ότι αν η Ελλάδα δεν πετύχει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, τότε όλα τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν μαζί το 2019.

Σε αυτή την πρόταση θα πρέπει να απαντήσει η Ελληνική πλευρά, για να γίνουν άμεσα και τα επόμενα βήματα από τους θεσμούς.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!