Ο Ακης προτείνει: Τραχανάς με ντομάτα, ζαμπόν και μανιτάρια
- 150 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4
- 2 κονκασέ ντομάτας
- 1 κούπα τραχανά γλυκό
- 1 κύβο ζωμό βοδινού
- θυμάρι ξερό (φύλλα)
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Φοβερή και νόστιμη σούπα!
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν, χωρίς ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.
- Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μία κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.
- Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
Πηγή: akispetretzikis.com