Θ. Θεοχαρόπουλος: Όποιος έχει στόχο να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, δεν έχει παρά να πάει κατευθείαν

Στις αρχές Σεπτέμβρη, την περίοδο που θα ανοίξουν οι επίσημες διαδικασίες με την ανακοίνωση της επιτροπής Αλιβιζάτου για το πώς θα εξελιχθεί αυτή η διαδικασία, όπως ανέφερε, θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος τις αποφάσεις του αναφορικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστέρας.

«Περιμένω να δω τις διαδικασίες, να δω ποιου φορέα θα είναι ο επικεφαλής. Ενός ενιαίου ή ενός πολυκομματικού φορέα;» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Υπέρ ενός ενιαίου φορέα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Διευκρίνισε πως δική του θέση είναι ότι θα πρέπει να είναι ένας νέος ενιαίος φορέας, «αλλά εφόσον υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ κομμάτων και κινήσεων, δεν υπάρχει πιο δημοκρατικός τρόπος από το να αποφασίσει όλη η βάση της Κεντροαριστεράς, με διπλή κάλπη, αλλιώς δεν θα ξέρουν οι υποψήφιοι σε ποιον φορέα θα είναι υποψήφιοι».

«Όλα αυτά πρέπει να διευκρινιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, διότι εδώ δεν πρόκειται για μια πασαρέλα υποψηφίων, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή διαδικασία ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης για να γίνει ισχυρή» τόνισε.

Πρόσθεσε πως οι υποψήφιοι πρέπει να τοποθετηθούν στο τι θα γίνει μετεκλογικά: «Δεν υπάρχει περιθώριο σε αυτή την διαδικασία να μην τοποθετηθεί ο καθένας στο πώς βλέπει την πορεία του χώρου της Κεντροαριστεράς, που πρέπει να είναι ισχυρός αυτόνομος χώρος, απέναντι τόσο στον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον νεοφιλελευθερισμό της Ν.Δ.».

«Στόχος είναι να είμαστε αυτόνομοι»

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, ο χώρος της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να εγγυηθεί δύο πράγματα, την εθνική συνεννόηση και τη σταθερότητα. «Ταυτοχρόνως όμως, επειδή υπήρχε και χρόνια διακυβέρνηση του τόπου από φορείς αυτού του χώρου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Σε αυτή την πορεία, ο στόχος είναι να είμαστε αυτόνομοι. Όποιος έχει στόχο να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη, δεν έχει παρά να πάει κατευθείαν στον κ. Μητσοτάκη».

Σημείωσε ακόμη πως δική του θέση είναι ότι η ύπαρξη υποψηφίων με ξεχωριστές πολιτικές πλατφόρμες, είναι θετικό γεγονός για τον χώρο, κινητοποιείται ο κόσμος της Κεντροαριστεράς.

Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, «αλλά τώρα είναι απογοητευμένος και έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητώντας προοδευτικές λύσεις να ενεργοποιηθεί και να έρθει να ψηφίσει στις διαδικασίες για την εκλογή επικεφαλής».

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ανιστόρητη η ταύτιση ναζισμού - κομμουνισμού

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα που ανέκυψε με την εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας της Ε.Ε., ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για επαναφορά στο προσκήνιο ενός νέου εθνικού διχασμού, που είναι «ακριβώς το αντίθετο από ότι χρειαζόμαστε σήμερα».

«Χρειαζόμαστε εθνική συνεννόηση, αλλά δυστυχώς βλέπουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να μιλούν με όρους παρελθόντος» σημείωσε, ενώ τόνισε πως «είναι ανιστόρητη η ταύτιση ναζισμού και κομμουνισμού. Κομμουνιστές και ναζιστές δεν είναι το ίδιο, οι ιδεολογίες δεν έχουν καμία σχέση».

Πρόσθεσε πως «τα εγκλήματα όμως είναι εγκλήματα και τα καταδικάζω από όπου και αν προέρχονται. Και τα εγκλήματα του ναζισμού και τα εγκλήματα του σταλινισμού».

«Δεν συμφωνώ με την αντικομουνιστική ρητορική στελεχών της ΝΔ, ούτε με τη δυσκολία ορισμένων στον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν εγκλήματα του σταλινικού καθεστώτος» συμπλήρωσε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!