Δυτική Θεσσαλονίκη: Στην Αθήνα δόθηκαν τα χρήματα από το Μετρό αντί για την επέκταση στα δυτικά, ισχυρίζεται ο Μαγκριώτης


Την μεταφορά των πόρων για την επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη, στη γραμμή $ στην Αθήνα, αναφέρει σε ανάρτησή του στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ο πρώην υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Μαγκριώτης Αναφέρει συγκεκριμένα: 
ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΡΑΜΜΗ 4 ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ειναι θετικό, ότι έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, δημοπρατήθηκε η γραμμή 4, του Μετρό της Αθήνας.
Όμως, θέλω να θυμίσω στους αρμοδίους, από το 2012 μέχρι σήμερα, ότι άλλαξαν τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό ΑΕ, που είχε διαμορφωθεί το 2010.
Το 2010, ξεκίνησαν οι μελέτες, για τις επεκτάσεις του Μετρό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ταυτόχρονα.
Οι μελέτες για την γραμμή 4, όπως και για την γραμμή, προς την (Νεάπολη-Σταυρούπολη-Πολίχνη-Ευκαρπία), θα ολοκληρώνονταν ταυτόχρονα.
Το κόστος της γραμμής 4, θα ήταν περίπου 850 εκ ευρώ και της πρώτης γραμμής, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, περίπου 650 εκ ευρώ.
Δυστυχώς, οι μελέτες της επέκτασης του Μετρό, στην Δυτική Θεσσαλονίκη, πάγωσαν στο 2012, ενώ της γραμμής 4 στην Αθήνα, ολοκληρώθηκαν, έστω και με καθυστέρηση.
Σήμερα, διάβασα, την ανακοίνωση της Αττικό Μετρό, ότι ολοκληρώθηκε ο χρόνος υποβολής των προσφορών για την γραμμή 4 και το κόστος του έργου θα είναι 1.45 ΔΙΣ. ευρώ.
Οι πόροι, που ήταν προγραμματισμένοι, για την Δυτική Θεσσαλονίκη, προστέθηκαν στην γραμμή 4.
Η προηγούμενη κυβέρνηση, πρόσθεσε δυο σταθμούς και η σημερινή, ακόμη ένα και διπλασίασαν σχεδόν την γραμμή 4.
Πέραν, των γενικότερων ευθυνών των κυβερνήσεων, ευθύνες υπάρχουν και στους βουλευτές και στους επικεφαλείς των φορέων της Θεσσαλονίκης, που γνώριζαν τις αρνητικές εξελίξεις και ποτέ δεν ασχολήθηκαν, στα σοβαρά.
Και μια τυχαία λεπτομέρεια, από το 2012 και μετά, οι Υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών, είναι βουλευτές Αθηνών και μάλιστα της Β ' Αθηνών.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!