Δ. Τζανακόπουλος: Αναμένουμε από την ΠΓΔΜ να καλύψει το έδαφος που απομένει

Για την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στη μέση της γέφυρας και αναμένει από την γείτονα να καλύψει το έδαφος που απομένει».

Ζήτησε από τους γείτονες να κατανοήσουν ότι μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία προϋποθέτει υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

Επανέλαβε ότι οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η ελληνική πλευρά είναι η σύνθετη ονομασία και χρήση erga omnes. «Για να υπάρξει συμφωνία θα πρέπει να υπάρξει συνταγματική αναθεώρηση» ξεκαθάρισε.

Ανέφερε ότι δεν πρέπει να πάει χαμένο το αράθυρο ευκαιρίας για λύση και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στη γείτονα αλλά και στη χώρα μας.

Κάλεσε τη Ν.Δ. να σταματήσει «να ψαρεύει σε ακροδεξιά νερά, να σταματήσει τα ήξεις αφήξεις και τις διαρκείς πολιτικές στροφές, να αφήσει στην άκρη τα μικροπολιτικά παιχνίδια» και να κάνει το «πολιτικό της χρέος» να στηρίξει την εθνική γραμμή.

Η Ν.Δ. «να σταματήσει να άγεται και να φέρεται από τις ακροδεξιές φωνές των κυρίων Σαμαρά και Γεωργιάδη που ο κος Μητσοτάκης έχει αναγνωρίσει ως πολιτικούς καθοδηγητές του» είπε.

Κορυφώνοντας την κριτική του είπε ότι «η πρόγνωση για τη στάση της Ν.Δ. με βάση την εμπειρία δεν είναι καλή. Στο ευαίσθητο θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία, αποφάσισε να λειτουργήσει ξανά ως φερέφωνο του διωκόμενου για ναρκωτικά επιχειρηματία και των ΜΜΕ που ελέγχει».

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για ανευθυνότητα καθώς «αποφάσισε να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση επικαλούμενη ένα κατάπτυστο και κατασκευασμένο δημοσίευμα. Συνεχίζει εξάλλου να προστατεύει τον συγκεκριμένο κύριο ταυτιζόμενη με τα μέσα, τις θέσεις και επιδιώξεις του».

Ερωτηθείς εάν θα επιδιώξει ευρύτερη συναίνεση στη Βουλή αν επιτευχθεί συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι εφόσον συμφωνηθούν οι πάγιες θέσεις της χώρας μας «ασφαλώς και θα αναζητηθεί συναίνεση, χωρίς όμως κάποιο συγκεκριμένο αριθμό».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!