Τζανακόπουλος: Δεν θα μπούμε σε καμία διαπραγμάτευση για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς

«Δεν μπορούμε σε καμία διαπραγμάτευση, οποιουδήποτε τύπου», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Δεν έχει προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους και η Τουρκία θέλει να αξιοποιήσει το θέμα πολιτικά και διαπραγματευτικά, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Εποχή». «Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο, εντείνοντας τις πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις», συμπλήρωσε για το ζήτημα.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικά για τις προσδοκίες εξομάλυνσης μετά την Σύνοδο της Βάρνας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η Τουρκία «πηγαίνει στα διεθνή φόρα με συμφιλιωτική ρητορική και μόλις γυρίζει πίσω αλλάζει τακτική».

Τέλος, εκτίμησε ότι θα δοθεί λύση στο Σκοπιανό, ανεξαρτήτως του πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της και επεσήμανε ότι οι εθνικιστικές εξάρσεις από ένα τμήμα της κοινωνίας έχουν την αντανάκλασή τους και στην ΠΓΔΜ. «Γι΄αυτό χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ των δύο χωρών, για να μπορέσουν να κερδίσουν στο βάθος του χρόνου οι προοδευτικές δυνάμεις και των δύο κοινωνιών», συμπλήρωσε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!