29η Διεθνής Ολυμπιάδα Βιολογίας: Τρία χάλκινα μετάλλια και μια εύφημος μνεία για τους 4 μαθητές μας. Είναι η 8η διάκριση τα τελευταία 9 χρόνια με 13 χάλκινα και 7 εύφημες μνείες!!!ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ 29η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΒΡΑΒΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ. 
ΤΡΙΑ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ακόμα μια σημαντική επιτυχία για την Ελλάδα στην 29η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) (www.ibo2018.org ) που διεξήχθη από 15 έως 22 Ιουλίου 2018 στη Τεχεράνη του Ιράν όπου  και οι τέσσερις μαθητές της αποστολής βραβεύτηκαν. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με 3 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Αριστοτέλης Αναστόπουλος (4ο ΓΕΛ Πύργου), η Πετρούλα Λεβεντάκη (ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού) και η Βικτώρια Ζάρρου (ΓΕΛ Ξυλοκάστρου) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε ο Αχιλλέας Ελευθεράκης (ΓΕΛ Δροσιάς Χαλκίδας). Στην αποστολή συμμετείχαν ως συνοδοί η Δρ. Ελευθερία Κραββαρίτη (ΕΔΙΠ, Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ) και ο Ασημάκης Ταλαμάγκας (Βιολόγος-Εκπ., Εκπ. Καίσαρη).

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2018, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.  Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η όγδοη  φορά τα τελευταία 9 χρόνια (και έβδομη συνεχόμενη) που πετυχαίνει διακρίσεις. Ο συνολικός απολογισμός είναι 13 χάλκινα μετάλλια και 7 εύφημες μνείες.


Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές μας ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου διακόσιους εβδομήντα μαθητές/τριες από 71 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Στόχος ήταν να καλυφθούν ελλείψεις, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία της  Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.          

Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της πιο στοχευμένης και πολύπλευρης επιμόρφωσης, της όλο και καλύτερα οργανωμένης προσπάθειας από την ΠΕΒ, αλλά και της εθελοντικής προσφοράς δεκάδων συναδέλφων. Με δεδομένη τη παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα, ευελπιστούμε ότι και η πολιτεία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων :

- συγχαίρει θερμά τους/ις μαθητές/τριες της Ελληνικής αποστολής και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική και φοιτητική τους ζωή.
- ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους/ες τους/ις συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές, οι οποίοι/ες εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών.
- ευχαριστεί τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Ιράν, αξιότιμο κ. Δημήτρη Αλεξανδράκη, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την Ελληνική Αποστολή και βρέθηκε κοντά τους δύο φορές, μία εκ των οποίων στη τελετή έναρξης.
- ευχαριστεί το Ίδρυμα  Ωνάση (http://www.onassis.org/)  που για 4η συνεχή χρονιά στήριξε τη συμμετοχή της αποστολής μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα, όπως και τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομάδων στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Μαθητικές Ολυμπιάδες.
- ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ).
- ευχαριστεί την εταιρία επιστημονικού εξοπλισμού The Science Support (https://thesciencesupport.gr/) ως χορηγό της Ελληνικής αποστολής.

Υποδεχόμαστε την Ελληνική αποστολή που επιστρέφει την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 8:45 μ.μ. στο Αεροδρόμιο ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ’’.Το ΔΣ της ΠΕΒΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!