Η συγκλονιστική περιγραφή Βρετανής που βρέθηκε στην κόλαση στο Μάτι: Στη θάλασσα, ήταν σαν τον Τιτανικό [εικόνες]


Σκαρφαλωμένη επάνω σε έναν βράχο στη θάλασσα, την ώρα που η πυρκαγιά κατέκαιγε την ακτή, η Τζέιμι Μαρί Ντέγκε έκανε αυτό που πίστευε ότι θα ήταν το τελευταίο της τηλεφώνημα στην οικογένειά της.

Η 30χρονη Βρετανίδα κάλεσε τον πατέρα της που φρόντιζε τις δύο της κόρες στο Λονδίνο.
Η 30χρονη Τζέιμι Ματί Ντέγκε
«Ήθελα μόνο να του μιλήσω και να με διαβεβαιώσει πως οι κόρες μου δε θα με ξεχάσουν ποτέ» είπε. «Του είπα: ‘Μπαμπά, να μην αφήσεις τα παιδιά να μεγαλώσουν χωριστά το ένα από το άλλο. Βεβαιώσου ότι θα αγαπούν πάντα η μία την άλλη όπως τις αγαπώ εγώ. Μην τις αφήσεις να με ξεχάσουν ποτέ. Βεβαιώσου ότι ξέρουν πόσο πολύ τις αγαπω’» είπε.
Η Ντέγκε, από το δυτικό Λονδίνο, είχε έρθει στην Ελλάδα διακοπές με τη μητέρα της, Τζένι Ντιμιτρίγιεβιτς, όταν ξαφνικά ξέσπασε πυρκαγιά και έφτασε μέχρι το σπίτι όπου διέμεναν στο Μάτι.
Όπως είπε: «Ούρλιαζα και έκλαιγα, έλεγα ‘Μπαμπά δεν θα τα καταφέρω εδώ, δεν υπάρχει διέξοδος, δεν καταλαβαίνεις’. Πίστευα ότι δεν θα ξαναέβλεπα τα παιδιά μου. Ήταν απαίσια».
« Όλα τα δέντρα καίγονταν μέσα σε δευτερόλεπτα» λέει η μητέρα της Ντέγκε
Η Ντέγκε σώθηκε από μια βάρκα. Και μέσα στην ατυχία της ήταν τυχερή γιατί το σπίτι της μητέρας της γλύτωσε από τις φλόγες – το μόνο στον συγκεκριμένο δρόμο που δεν καταστράφηκε.
Η 30χρονη γνώριζε ότι η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα όταν είδαν στάχτες να πέφτουν γύρω τους. «Ο θείος μου πήρε ένα ποδήλατο και ανέβηκε μέχρι την κορυφή του λόφου για να δει πού ήταν η φωτιά. Όταν επέστρεψε, φώναζε: ‘Πρέπει να φύγουμε, αμέσως, πάμε στην παραλία’. Πανικοβληθήκαμε αμέσως και απλά αρπάξαμε τα διαβατήριά μας, τα ρίξαμε σε μια τσάντα και μπήκαμε στο αυτοκίνητο. Οδηγήσαμε για 30 δευτερόλεπτα και είδαμε ένα σπίτι τυλιγμένο στις φλόγες λίγα μόλις μέτρα μακριά από το δικό μας. Ούρλιαζα στην μητέρα μου’ προχώρα, προχώρα’. Ήταν τόσο σκοτεινά λόγω του καπνού. Τα αυτοκίνητα έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο εξαιτίας του πανικού».
Η μητέρα της, που είναι web designer, πρόσθεσε: «Ξαφνικά, από το πουθενά, υπήρχαν τεράστιες, καυτές κόκκινες φλόγες στον αέρα. Όλα τα δέντρα καίγονταν μέσα σε δευτερόλεπτα. Όταν το είδα και ένιωσα τη θερμότητα, οδήγησα κατευθείαν προς τη θάλασσα. Η φωτιά ερχόταν από πίσω μας καθώς οδηγούσαμε, κυριολεκτικά μας ακολουθούσε και ερχόταν και από τα πλάγια».
«Ο τρόμος που ακούγαμε ήταν το κάτι άλλο. Δεν είχα ξανακούσει ποτέ και τέτοιο»
Η Ντέγκε, υπεύθυνη σε παμπ και η μητέρα της αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους εξαιτίας της φωτιάς. Οι δυο τους κατάφεραν να φτάσουν στην παραλία όπου περίμεναν 700 περίπου άτομα. «Όλοι ούρλιαζαν» είπε η Ντέγκε. «Ο τρόμος που ακούγαμε ήταν το κάτι άλλο. Δεν είχα ξανακούσει ποτέ και τέτοιο. Υπήρχαν άνθρωποι που ούρλιαζαν παντού στη θάλασσα».
Η μητέρα της πρόσθεσε: «Ήταν σαν τον Τιτανικό στη θάλασσα, υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι».
Αναζητώντας καταφύγιο, οι δύο γυναίκες μπήκαν στη θάλασσα. Η 30χρονη περιγράφει: «Κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, ακούω τις κραυγές των ανθρώπων, τα ελικόπτερα από πάνω και τη φωτιά. Οι άνθρωποι κρατούσαν τα σκυλιά και τα μωρά τους πάνω από τα κεφάλια τους. Απλά περιμέναμε μέσα στο νερό προσπαθώντας να καλύψουμε τα πρόσωπά μας. Το πρόσωπό μου πονούσε τόσο από το θαλασσινό νερό, τη θερμότητα και τον καπνό».
Οι δύο γυναίκες διασώθηκαν περίπου 8 ώρες αφότου μπήκαν στη θάλασσα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!