Αυτοψία Λίλτση: Κατάληψη πεζοδρομίων, σπασμένα πλακάκια και εμπόδια που είναι επικίνδυνα για τυφλούς στις γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτοψία Λίλτση: Κατάληψη πεζοδρομίων, σπασμένα πλακάκια και εμπόδια που είναι επικίνδυνα για τυφλούς στις γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά
Οδηγοί διέλευσης τυφλών που είναι επικίνδυνοι για εκείνους που τους χρησιμοποιούν, σπασμένα πεζοδρόμια και πλακάκια, δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, πεζοδρόμια που «κόβονται» από αυλές σπιτιών, δημόσιοι χώροι που βρίσκονται υπό... κατάληψη από αυτοκίνητα είναι ορισμένες εικόνες από τις γειτονιές στον δήμο Παύλου Μελά με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος ο επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» και υποψήφιος δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Λίλτσης. Με αφορμή τη νέα αυτοψία της αυτοδιοικητικής παράταξης ο κ. Λίλτσης δήλωσε:
«Δυστυχώς η διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά με την ψήφιση του «Κλεισθένη» και την απόφαση να πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές νωρίτερα, τον Μάιο του 2019 και όχι τον Οκτώβριο όπως αρχικά είχαν προσδιοριστεί, αντί να σπεύδει να ολοκληρώσει κάποιο σημαντικό έργο για την περιοχή αναλώνεται σε ανακοινώσεις ανάλογες των... γιορτών και των πανηγυριών που εδώ και τέσσερα ολόκληρα χρόνια «στήνει». Σε μια προσπάθεια να παραπληροφορήσει και να παραπλανήσει τους πολίτες για να αποδείξει πως κάτι έχει κάνει εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση με τίτλο «3+1 σημαντικά έργα για την ασφαλή μετακίνηση πεζών στον δήμο Παύλου Μελά» αναφέροντας σε αυτά τα... σημαντικά έργα ασφαλτοστρώσεις λίγων δρόμων, κόψιμο χόρτων σε νησίδες, τη δημιουργία ενός διαδρόμου για την ασφαλή διέλευση πεζών και την απομάκρυνση στάσης που βρισκόταν σε οδηγό διέλευσης τυφλών».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης «αναΤΡΟΠΗ» καθημερινά η σημερινή διοίκηση του δήμου Παύλου Μελά αποδεικνύει πόσο λίγη, ανίκανη και επικίνδυνη είναι. «Εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει ολοκληρώσει κανένα σημαντικό έργο με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, παρά μόνο, όπως έχουμε πει πολλές φορές διοργανώνει «φιέστες».
Σε πρόσφατη επίσκεψή μας σε διάφορες γειτονιές του δήμου Παύλου Μελά διαπιστώσαμε δυστυχώς πως τα πεζοδρόμια είναι επικίνδυνα για ΑμεΑ και άτομα με μειωμένη όραση. Οδηγοί όδευσης τυφλών σε Σταυρούπολη, Πολίχνη, Ευκαρπία διέρχονται από στάσεις, κολώνες και στύλους της ΔΕΗ, δέντρα, κορμούς,  πασαλάκια, κολονάκια και άλλα εμπόδια που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των χρηστών των ειδικών αυτών πεζοδρομίων».
Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τον κ. Λίλτση διαπιστώθηκε πως ολόκληρα πεζοδρόμια σε δρόμους «ταχείας» κυκλοφορίας κυριολεκτικά «κόβονται» στη μέση από αυλές σπιτιών, με τη διοίκηση να μην καταβάλει προσπάθειες για την απρόσκοπτη και ασφαλή κυκλοφορία των πεζών σε διάφορα σημεία.
«Οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακκούβες, με πρόχειρα μπαλώματα με αποτέλεσμα να παθαίνουν βλάβες πολλά οχήματα. Αντίστοιχη βέβαια είναι και η κατάσταση στα πεζοδρόμια του δήμου μας» λέει ο κ. Λίλτσης συμπληρώνοντας πως «σπασμένα πλακάκια, κακοτεχνίες, πρόχειρες κατασκευές ταλαιπωρούν τους πεζούς».
«Σε επίπεδο διαχείρισης ελεύθερων χώρων και απόδοσης περισσοτέρων στους πολίτες επίσης η διοίκηση Δεμουρτζίδη έχει αποτύχει» υποστηρίζει ο επικεφαλής της «αναΤΡΟΠΗΣ» αναφέροντας πως αυτοκίνητα «καταλαμβάνουν» καθημερινά πεζοδρόμια, με την διοίκηση απλώς να παρατηρεί το πρόβλημα και να μην λαμβάνει δραστικά μέτρα εναντίον όσων παρανομούν και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Λίλτση απογοητευτική είναι η κατάσταση και σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του δήμου, καθώς κάδοι απορριμμάτων είναι ξεχειλισμένοι και βρώμικοι, ενώ δημοτικοί χώροι είναι γεμάτοι με μπάζα και σκουπίδια και αποτελούν εστίες μόλυνσης και πυρκαγιάς.
Σημειώνεται πως απογοητευτική παραμένει η εικόνα σε αθλητικούς χώρους και πάρκα όπου παίζουν παιδιά οι οποίοι «ρημάζουν» κυριολεκτικά και έχουν αφεθεί στην τύχη τους.
«Η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, η καθαριότητα και η ευταξία σε δημόσιους χώρους, το δικαίωμα στην ψυχαγωγία σε χώρους ασφαλείς και πιστοποιημένους και το δικαίωμα των μετακινήσεων με δημόσια Μέσα  χωρίς ταλαιπωρία σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ είναι προτεραιότητες για την «αναΤΡΟΠΗ». Όταν εκλεγούμε, παράλληλα με τα έργα πνοής που θα κάνουν το δήμο Παύλου Μελά πρότυπο για την Θεσσαλονίκη και θα έχουν ως στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της δυτικής πλευράς της πόλης , θα εργαστούμε για την καλυτέρευση της ζωής των συμπολιτών μας» καταλήγει ο κ. Λίλτσης. 





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!