Αστ. Γαβότσης: «Έργο πνοής το 4ο Γυμνάσιο για το Ωραιόκαστρο»



13 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστ. Γαβότσης: «Έργο πνοής το 4ο Γυμνάσιο για το Ωραιόκαστρο»

Ακόμη μια σχολική μονάδα προστίθεται στον δήμο Ωραιοκάστρου, έπειτα από προσπάθειες ετών να δοθεί λύση στο πρόβλημα της σχολική στέγη, σ΄έναν δήμο που διαρκώς αναπτύσσεται.
Το Σάββατο 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του 4ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου παρουσία της αντιπεριφερειάρχη  Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου, του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση, μελών της Διοίκησης  του Δήμου και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Το νέο σχολικό κτήριο θα είναι δυναμικότητας 180 μαθητών. Θα περιλαμβάνει 6 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, βοηθητικούς χώρους, χώρους υγιεινής κλπ. Η κατασκευή του θα ακολουθεί τις επιταγές του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) για καλύτερη ενεργειακή απόδοση και έχει εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ.
«Το 4ο Γυμνάσιο, το οποίο θα διαθέτει σύγχρονες υποδομές, έρχεται να δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Στόχος του δήμου Ωραιοκάστρου και εμού προσωπικά είναι η πλήρης εξάλειψη των αιθουσών kibo από τα σχολεία της περιοχής. Είναι ένα έργο πνοής για το Ωραιόκαστρο και ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για την πολύτιμη χρηματοδότηση του έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Επίσης να τονίσω - και είναι πολύ σημαντικό - ότι στο ακίνητο του 4ου Γυμνασίου, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε και δημοτικό σχολείο, προωθώντας την υλοποίηση της σχετικής μελέτης» τόνισε στην ομιλία του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5.170.000 ευρώ και η χρηματοδότηση είναι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 Α.Π 10 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!