Νάρκη και καταστροφή στην ανάπτυξη με την υπογραφή απο το ΥΠΕΝ της ΚΥΑ για το χωροταξικό της Περιφέρειας, τονίζουν 320 μεγάλες επιχειρήσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-  26/07/19

ΝΑΡΚΗ  ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
με την υπογραφή από το ΥΠΕΝ της ΚΥΑ για το καταστροφικό  χωροταξικό της Περιφέρειας, την τελευταία (1) εργάσιμη μέρα προ των εκλογών 5/7/19.

Την τελευταία εργάσιμη προ των εκλογών η απελθούσα κυβέρνηση βάζει νάρκη και καταστρέφει την ανάπτυξη: 1) με τις μετεγκαταστάσεις- λουκέτα σε όλες τις μονάδες παραγωγής χαμηλής και μέσης όχλησης στη Κεντρική Μακεδονία, 2) ερημώνει επιλεκτικά και παράνομα μόνο τη δυτική Θεσσαλονίκη με τους ανυπόστατους σε όλη την Ελλάδα και την ΕΕ χάρτες Σεβέζο, 3) δεν επιβάλλει τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας εντός των ορίων των μονάδων υψηλής όχλησης που προβλέπονται από την Σεβέζο ΙΙΙ από το 2012 μέχρι το 2015, και 4) το άκρον άωτον προβλέπει και νέες μονάδες υψηλής όχλησης Σεβέζο μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Τρία (3) χρόνια είναι σε εκκρεμότητα το καταστροφικό χωροταξικό.

Οι καταστροφικές διατάξεις είναι παράνομες και ίδιες δεν υπάρχουν στην Αττική, ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Διαφώνησαν κάθετα και ενυπόγραφα 8 βουλευτές- όλων των κομμάτων, 4 ευρωβουλευτές, 5 δήμαρχοι με 400.000 πληθυσμό, 4 οικονομικοί φορείς με 70.000 μέλη και οι 320 μεγάλες επιχειρήσεις και ενώσεις πολιτών με 15.000 εργαζόμενους και πωλήσεις το 50% του ΑΕΠ της Περιφέρειας. Πραγματοποιήθηκαν 6 μεγάλες συναντήσεις των 150-200 ατόμων για το θέμα.

Οι δήμαρχοι το περιέγραψαν ... “σκανδαλώδες” από την αρχή!

Θετική παρέμβαση εναντίον των καταστροφικών διατάξεων έκανε η ΕΕ και ο Πρόεδρος Γιούνκερ μόλις πρόσφατα το Μάρτιο- Απρίλιο 2019.

Ζητούμενο είναι η  άμεση ακύρωση ή διόρθωση της ΚΥΑ, που υπεγράφη την παραμονή των εκλογών για να ναρκοθετήσει όλη την Κ. Μακεδονία!

Με εκτίμηση,

Ν. Βιδάλης, Κ. Ζήσης, Χ. Μπόγιας, Μ. Ναξιάδης, Θ. Νιτσιάκος, Ε. Νικολαίδου, Ν. Πρωτοφανούσης,  Λ. Χατζόπουλος, Ν. Φιλίππου

Νίκος Σπ. Φιλίππου - Τηλ.: +30 2310 763925, κινητό: +30 6944 867143, e-mail:  info@philippou-sa.gr , http://neoreumaneoorama.blogspot.com/, twitter: PHILIPPOU_NIKOLAOS











Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!