Αναστασιάδης: Όσο δεν αναγνωρίζεται η Γενοκτονία, η Τουρκία θα επαναλαμβάνει τα ίδια

Την άποψη ότι εάν η  Διεθνής Κοινότητα δεν χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «Γενοκτόνο Χώρα»  και δεν νιώσει η Τουρκία αυτή την πίεση θα επαναλαμβάνει τα ίδια εγκλήματα,  εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής ΝΔ  Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, στον Ρ/Σ  της ΕΡΤ, Η φωνή της Ελλάδας, στην εκπομπή «η Ελλάδα στον κόσμο» όπου ήταν καλεσμένος,  σήμερα το  πρωϊ ( 14.10.2019)

«…..πρέπει να  ασκήσουμε πιέσεις ώστε η Διεθνής Κοινότητα να αναγνωρίσει την Τουρκία ως «Γενοκτόνο Χώρα» , διότι σήμερα ζούμε και σύγχρονη Γενοκτονία. Εμείς σαν ΄Εθνος πέρα από το ΄22, το ΄55 το ΄63, ζήσαμε  κα το ΄74 , και σήμερα  όλος ο πλανήτης παρακολουθεί αμήχανος μία νέα Γενοκτονία που διαπράττεται εναντίον ενός άλλου Έθνους, από τις ίδιες ηγεσίες.
Εάν η  Διεθνής Κοινότητα δεν χαρακτηρίσει την Τουρκία ως «Γενοκτόνο Χώρα»  και δεν νιώσει η Τουρκία αυτή την πίεση θα επαναλαμβάνει τα ίδια εγκλήματα» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε,

 « Εμείς δεν ζητάμε τιμωρία της Τουρκίας, ζητάμε να σταματήσει πλέον αυτή  την  τακτική της  και την  προκλητικότητά της που στρέφεται σήμερα και προς τη δική μας πλευρά.
Νομίζω ότι αυτό θα είναι ένα διπλωματικό όπλο στα χέρια της Χώρας μας. Σας θυμίζω τις αντιδράσεις της Τουρκίας όταν η Γαλλία πήγε να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Δεν θέλει με τίποτε να αναγνωριστεί ως Γενοκτόνος Χώρα.

Να σας πω και μια προσωπική μαρτυρία. Όταν το 2014 είχα αναλάβει την πρωτοβουλία, ώστε στον αντιρατσιστικό νόμο να ποινικοποιηθεί  και η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας , του Πόντου και της Ανατολικής Θράκης , τότε ένιωσα και εγώ την πίεση της Τουρκίας και τις «απειλές» να σταματήσω αυτή την προσπάθεια» 

Απαντώντας ο κ. Αναστασιάδης στην ερώτηση του δημοσιογράφου, αναφορικά με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, την δραστηριοποίηση των ποντιακών οργανώσεων γύρω από αυτή την επέτειο, και την προσπάθεια  που καταβάλλεται για τη Διεθνοποίηση του αιτήματος για την αναγνώριση της Γενοκτονίας τόνισε:

« Είναι γεγονός  ότι μετά το 1994 που η βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη Γενοκτονία, η  Ελληνική Πολιτεία και οι κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτε επιπλέον. Όλο αυτό το διάστημα , ανέλαβαν το βαρύ έργο να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη και το αίτημα για τη διεθνοποίηση της γενοκτονίας, οι ποντιακοί σύλλογοι και οι ομοσπονδίες και  έφεραν  πολύ καλά αποτελέσματα, με την αναγνώριση της Γενοκτονίας  από ορισμένες πολιτείες  των  ΗΠΑ , από ομόσπονδες κυβερνήσεις της  Μελβούρνης, του Καναδά ,το κοινοβούλιο της  Σουηδίας και της Αρμενίας  κ.α.» και συμπλήρωσε,

« Εδώ και αρκετά χρόνια μου δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι  εάν δεν αναλάβει πρωτοβουλία  και δραστηριότητα η εκάστοτε  Ελληνική Πολιτεία , η διπλωματία της Ελλάδας,  το θέμα  αυτό θα  φθίνει και θα χαθεί στο χρόνο. Γι αυτό το λόγο και στην προηγούμενη  λειτουργία της επιτροπής, με την προηγούμενη κυβέρνηση, έθεσα το θέμα αυτό  αρκετές φορές, να έρθει για συζήτηση στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, όταν Πρόεδρος ήταν ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, να πάρουμε  μία απόφαση και να την διαβιβάσουμε αρμοδίως, στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό και στον Υπουργό εξωτερικών , έτσι ώστε  να μπει το θέμα της διεθνοποίησης   της γενοκτονίας  στην ατζέντα  της  Ελληνικής διπλωματίας, το οποίο δεν έγινε τότε. Είχα στείλει τον Μάιο του  2018 στον τότε Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά αλλά και πάλι δεν πήρα καμία απάντηση.

Σήμερα λοιπόν που είμαστε κυβέρνηση και με επέλεξε ο Πρωθυπουργός να είμαι Πρόεδρος  της Επιτροπής Ελληνισμού της  Διασποράς , ανέλαβα ήδη πρωτοβουλία, έθεσα το θέμα στην επιτροπή και το επόμενο διάστημα , μέσα στο 2019,  θα έρθει για συζήτηση το θέμα της Διεθνοποίησης της Γενοκτονίας, να ενταχθεί  στην ατζέντα  της  Ελληνικής Διπλωματίας έτσι ώστε να αναλάβει η επίσημη πολιτεία,   οι κυβερνήσεις και το κράτος αυτή την προσπάθεια» .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!