Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας


Με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ιδιωτικά νοσοκομεία της πόλης θα περιθάλψουν τραυματίες από τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό που έπληξε την Αλβανία. 
Ο ΙΣΘ σε συνεργασία με τις ιδιωτικές κλινικές Άγιος Λουκάς Νοσηλευτική Α.Ε., Βιοκλινική Α.Ε, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης Euromedica Α.Ε., Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Κυανούς Σταυρός Α.Ε Euromedica, Λ. Σαραφιανός Α.Ε. επικοινώνησε ήδη με τις διπλωματικές αρχές της γειτονικής χώρας γνωστοποιώντας τις προθέσεις του ιατρικού κόσμου της πόλης. 
Ο αριθμός των τραυματιών, καθώς και ο τρόπος μεταφοράς τους, θα εξαρτηθεί από την δυνατότητα της κάθε κλινικής να ανταποκριθεί στις ανάγκες που θα υπάρξουν και θα γίνει σε απευθείας συνεννόηση του αλβανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη με τους διευθυντές των συγκεκριμένων κλινικών.
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας ενημέρωσε την πρόξενο της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη κα Enkeleda Ramizi, εκφράζοντας και τα συλλυπητήρια των γιατρών του συλλόγου ενώ οι διπλωματικές αρχές της Αλβανίας στην Ελλάδα θα συντονίσουν τη μεταφορά τραυματιών σε συνεννόηση με τους κλινικές και τους γιατρούς, για το είδος και το αριθμό των περιστατικών κι ανάλογα και με την πληρότητα της κάθε κλινικής.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!