Εκδηλώσεις για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Εκδηλώσεις για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου
από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ» τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019. Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
  
Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Kοιμητήρια (Ζέιτενλικ):
ώρα 10:30 (Τομέας Σερβίας), ώρα 10:45 (Τομέας Ρωσίας), ώρα 11:00 (Τομέας Ιταλίας), ώρα 11:15 (Τομέας Ηνωμένου Βασιλείου) και ώρα 11:30 ( Τομέας Γαλλίας).
Σε κάθε Τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων θα καταθέσουν στεφάνι: ο Γενικός Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, οι Γενικοί Πρόξενοι, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Ενώσεις Αποστράτων, Αντιστασιακές και Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και  εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων.
Μετά την ολοκλήρωση της  τελετής κατάθεσης στεφάνων σε κάθε έναν από τους  Τομείς θα τηρείται ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά τη λήξη της η μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού θα παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης Χώρας και ακολούθως τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Β. Τελετή κατάθεσης στο Ελληνικό Μνημείο (Ζέιτενλικ) :
Στο Ελληνικό Μνημείο, ώρα 11.45΄, θα καταθέσουν στεφάνι: ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ. Πρόξενοι: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Κύπρου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Μάλτας, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος καθώς και Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις  και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων.

Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.
   


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!