Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού απο τον δήμο Ωραιοκάστρου


ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ
·        Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν

Από το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ωραιοκάστρου γίνεται γνωστό ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ, το οποίο είναι σε ισχύ από σήμερα (Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019) έως και τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019.
Ειδικότερα, όπως έχει ανακοινωθεί από την ΕΜΥ, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού  από απόψε το βράδυ (28-12-2019) με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής και νότιας χώρας.
Πιο αναλυτικά:
1. Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 28 Δεκεμβρίου 2019  
·        Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο.
·        Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη.
·        Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

2. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019
·        Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.
·        Ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.
·        Χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Επίσης χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης, των Σποράδων, των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στις Βόρειες Κυκλάδες.

3. Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019
·        Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8 με 9 μποφόρ που θα πνέουν στο Αιγαίο από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
·        Οι κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα εκδηλώνονται στην ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
·        Οι κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις που θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400m) της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Σποράδων, των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και της Κρήτης από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει:
·        Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
·        Να έχουν το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
·        Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
·        Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
·        Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
·        Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως της Τροχαίας, κτλ.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!