Δώδεκα υποτροφίες σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης για νέους και νέες της Κ. Μακεδονίας εξασφάλισε η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας από το θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες»

 


Δώδεκα υποτροφίες σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης για νέους και νέες της Κεντρικής Μακεδονίας

 εξασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

από το θεσμό «Υποτροφίες στις Περιφέρειες»

 

Δώδεκα (12) υποτροφίες σπουδών επαγγελματικής εκπαίδευσης εξασφάλισε η  Αντιπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για νέες και νέους της Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του θεσμού «Υποτροφίες στις Περιφέρειες» ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, που αποτελεί πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών φορέων ΙΕΚ ΑΛΦΑ, Mediterranean College, ΑΛΦΑ studies (Κ.Δ.Β.Μ.2) και Mediterranean Professional Studies (Κ.Δ.Β.Μ.2).

Ο θεσμός ισχύει για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των παραπάνω εκπαιδευτικών φορέων. Ενισχύει το δικαίωμα όλων των νέων στην εκπαίδευση, με στόχο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για σπουδές νέων  που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Αρχικά η προκήρυξη περιλάμβανε εννέα (9) υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια (επίδοση στο λύκειο) σε οποιαδήποτε ειδικότητα/πρόγραμμα σπουδών που ενδιαφέρει τους δικαιούχους. Έπειτα όμως από το μεγάλο ενδιαφέρον των υποψηφίων και την έγκριση των εκπαιδευτικών φορέων, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε δώδεκα (12) υποτροφίες σπουδών, προσφέροντας έτσι περισσότερες ευκαιρίες για εκπαίδευση σε νέες και νέους που το έχουν ανάγκη.

Τα αποτελέσματα των υποτρόφων έχουν κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά στους υποψήφιους.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!