ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ΟΜ Ωραιοκάστρου: Δασόκτημα Ωραιoκάστρου και υλοτομία

 


Δασόκτημα Ωραιoκάστρου και υλοτομία

Πολλές φορές εδώ και αρκετό καιρό έχουμε ενοχλήσει τον Δήμο Ωραιοκάστρου, είτε από παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, είτε από δημόσιες παρεμβάσεις πολιτών, για το θέμα των κλαδιών στο δασόκτημα μετά την υλοτόμηση λόγω του φλοιοφάγου εντόμου. Το έργο της υλοτομίας έχει ολοκληρωθεί και οι ντάνες με τα κομμένα έχουν ήδη διατεθεί όπως ορίζει η συμφωνία, με τα κλαδιά να παραμένουν επί τόπου εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους. Παρακάτω παραθέτουμε την άδεια που εξέδωσε το δασαρχείο για το έργο και την υποχρέωση του δήμου μετά το πέρας αυτού.
Τελευταία ήταν αυτή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26 Απριλίου 2021. Εκεί ο Δήμαρχος ερωτήθηκε για το θέμα και η απάντηση ήταν ότι το έργο της απομάκρυνσης υπερβαίνει τις δυνατότητες των συνεργείων της καθαριότητας και κατά συνέπεια σύντομα θα ανατεθεί σε ανάδοχο.
Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι τωρινό και δεν μπορεί να περιμένει μέχρι η Διοίκηση να λύσει τα θεωρητικά ζητήματα της διαχείρισης των κλαδιών. Όσο οι αρμόδιοι του Δήμου Ωραιοκάστρου συζητούσαν αν τα κλαδιά θα πρέπει να απομακρυνθούν ή αν, τάχα, είναι καλύτερα να μείνουν επί τόπου για ενίσχυση της αναδάσωσης, ο χρόνος πέρασε και είμαστε ήδη στο σημείο να μιλάμε για δεύτερη αντιπυρική σεζόν με μια “βόμβα” μέσα στο δάσος και δίπλα στα σπίτια. Ποιος θα αναλάβει άραγε τις ευθύνες σε περίπτωση πυρκαγιάς;
Τηρήστε την απόφαση της άδειας!
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΟΜ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!