Ωραιόκαστρο: Η Λαική Συσπείρωση για το εργατικό ατύχημα στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου

 


Το εργατικό “ατύχημα” της εργαζόμενης στο δήμο μας ήταν  προδιαγεγραμμένο. Αποτελεί συνέχεια παρόμοιων περιπτώσεων σε πολλούς δήμους της χώρας που οφείλονται στην έλλειψη ευθύνης των δημοτικών αρχών για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων και των χώρων εργασίας τους. Παράλληλα, οι αρχές αυτές, προσπαθούν να παγιώσουν την αντίληψη ότι τα μέτρα σε κάθε υπηρεσία, είναι ευθύνη των εργαζόμενων.

          Η “Λαϊκή Συσπείρωση” διαφώνησε επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις αποφάσεις μη χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας στο προσωπικό και τη μετατροπή τους σε χρηματικές αποδοχές. Τακτική που ευνοείται από την μείωση επί 12 χρόνια των πραγματικών μισθών, ώστε να γίνεται ανεκτή από πολλούς εργαζόμενους.  Από εδώ και πέρα, αυτή η χορήγηση πρέπει να  είναι υποχρεωτική.

          Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ρόλο έπαιξε και η κατάσταση του οδοστρώματος. Εάν ισχύει αυτό, υπάρχει ακόμα μία σοβαρή ευθύνη της δημοτικής αρχής.

          Η κατάσταση θα γίνει χειρότερη εάν δεν υπάρξει παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα. Οι εργαζόμενοι του δήμου να συντονίσουν τις προσπάθειες τους, να καθορίσουν τα συγκεκριμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να λάβει η εργοδοσία για να μπορούν να επιστρέφουν ασφαλείς στις οικογένειές τους. Να αξιοποιήσουν κάθε χαραμάδα που τους δίνει ο νόμος, για την προστασία της ζωής τους, όπως την εκλογή Επιτροπών Υγείας. Για ουσιαστικούς προληπτικούς ελέγχους στις συνθήκες εργασίας, για κατάλληλη εκπαίδευση των υπαλλήλων. Ενωμένοι σε έναν συλλογικό φορέα,  να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην εντατικοποίηση.

          Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην βιοπαλαίστρια του δήμου μας, της ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένειά της. Να βγει πιο δυνατή από αυτήν την δύσκολη στιγμή.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!