Ο Σάββας Αναστασιάδης με συλλόγους του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στη Βουλή


 Ο ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ –ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 

Προσφυγικοί σύλλογοι του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη έδωσαν το «παρών» στη Βουλή, σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη και με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

«Σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, επιχειρούμε να θυμηθούμε πώς οι πρόσφυγες πρόγονοί μας που ήρθαν από τις Αλησμόνητες πατρίδες, ενώ έζησαν τη στοχοποίηση και τον αποκλεισμό  συνέβαλαν σε αυτό που ονομάζουμε ελληνικό θαύμα. Πώς μετέτρεψαν την τραγωδία σε ευλογία για τον τόπο. Αυτό αναδεικνύουμε φέτος και αυτό είναι το καλύτερο μνημόσυνο γι αυτούς που χάθηκαν άδικα ή ξεριζώθηκαν από τις  προαιώνιες εστίες», τόνισε ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο κ. Αναστασιάδης.  

Τους συλλόγους συνόδευσε στη Βουλή ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την Επιτροπή και τον κ. Αναστασιάδη για την πρωτοβουλία των ειδικών αυτών συνεδριάσεων που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022 με τη συμμετοχή των προσφυγικών συλλόγων της χώρας και τη χαρακτήρισε «εθνικών διαστάσεων πρωτοβουλία». Όπως είπε, «είναι σημαντικό ότι ο διάλογος δεν διοργανώνεται από πάνω προς τα κάτω αλλά από τη βάση,  τον ίδιο τον λαό, τους εκπροσώπους των σωματείων που μεταφέρουν θρύλους, βιώματα και παραδόσεις».


Τα μέλη της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς ενημέρωσαν για τη δράση τους από τον Σύνδεσμο   Κατοίκων Κωνσταντινουπολιτών   ο πρόεδρος Ηλίας Γκίνδης  και ο πρώην πρόεδρος Γενικός Διευθυντής ΔΕΠΘΕ Γιάννης Κεσσόπουλος, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πυλαίας «Η Καπουτζήδα» η πρόεδρος Μαρία Τζιαφέρη-Παπαθανασίου,  από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Φιλύρου ο πρόεδρος Ευγένιος Καλαϊτζόπουλος,   από τον Μουσικοχορευτικό -Λαογραφικό Σύλλογο Ασβεστοχωρίου το μέλος Γιώργος Κολοκοτρώνης, από την Ένωση Ποντίων Πανοράματος ο γραμματέας Ιωάννης Λαζαρίδης και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πανοράματος η πρόεδρος Αγγελική Ιωάννου.

Στη συνεδρίαση εκπροσώπησαν επίσης τον Δήμο Πυλαίας -  Χορτιάτη η  πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος, Βασιλική Κανέλλου και  ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Μιχάλης Γεράνης. Συμμετείχαν ακόμη πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων του Δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι.        

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!