Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

 


Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου

κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού

 

Στην έκδοση ψηφίσματος, με το οποίο αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση του νερού, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, κατά την 8η συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου.

Το κείμενο του ψηφίσματος, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, έχει ως εξής:

“Με το νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση παραδίδονται με γρηγορότερους ρυθμούς νέα πεδία κερδοφορίας στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως το νερό και η αποχέτευση, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σημερινή εξέλιξη είναι συνέχεια του νομικού πλαισίου που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, της πολιτικής ξεπουλήματος του νερού και της ένταξης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο των ιδιωτικοποιήσεων.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και είναι αδιανόητο να εντάσσεται στη λογική της κερδοφορίας. Για αυτό χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού.

Νερό, μονάδες επεξεργασίας, δίκτυα και άρδευση δεν μπορεί να είναι εμπορεύματα. Η διαχείριση του νερού προς όφελος του λαού προϋποθέτει απαλλαγή από τους νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Διεκδικούμε:

- Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

- Φθηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό.

- Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής.

- Αύξηση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού με κατάλληλα έργα, για την εξασφάλιση της επάρκειάς του.

- Καμία αύξηση στην τιμή του νερού, δραστική μείωση των τιμολογίων, καμιά διακοπή νερού στα λαϊκά νοικοκυριά.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και κατάργηση των εργολάβων”.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!