«Akis’ Food Tour»: Η Άρτα αποκαλύπτεται στο Akis’ Food Tour με τον πιο νόστιμο και αυθεντικό τρόπο! Αύριο Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 21:00

 


«Akis’ Food Tour»

Αύριο Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 21:00

Η Άρτα αποκαλύπτεται στο Akis’ Food Tour με τον πιο νόστιμο και αυθεντικό τρόπο!

Μια γαστρονομική διαδρομή γεμάτη γεύσεις, ιστορίες ζωής και εκπλήξεις!

 

H πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, συνεχίζεται δυναμικά στις οθόνες μας και μας προσκαλεί σε νέες αντισυμβατικές γαστρονομικές περιπέτειες. Αύριο Σάββατο 14 Ιουνίου στις 21:00 ο Άκης Πετρετζίκης μας ταξιδεύει στην ‘Αρτα και κάνει μια γαστρονομική διαδρομή γεμάτη γεύσεις, ιστορίες ζωής και τοπικές εκπλήξεις. Από τις πλούσιες αγορές μέχρι τα παραδοσιακά τραπέζια και από τις οικογενειακές ταβέρνες μέχρι τις πρωτοποριακές φάρμες, το επεισόδιο ξεδιπλώνει την καθημερινότητα μιας περιοχής που ισορροπεί μοναδικά ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.


Η περιήγηση ξεκινά από την καρδιά της πόλης, τη Δημοτική Αγορά. Εκεί ο Άκης γνωρίζει παραγωγούς της περιοχής, δοκιμάζει φρέσκα ακτινίδια που εξάγονται σχεδόν στο σύνολό τους στο εξωτερικό και συναντά ψαράδες που του προτείνουν να επισκεφθεί την Κορωνησία, για να δει τον δικό τους τρόπο ψαρέματος.

Στη συνέχεια επισκέπτεται τη μοναδική φάρμα χαβιαριού στην Ελλάδα. Ο ‘Ακης μαθαίνει πώς εκτρέφονται οι καθαρόαιμοι οξύρρυγχοι, παρακολουθεί το πώς εντοπίζεται το χαβιάρι μέσω υπερήχων, ενώ επίσης βλέπει πώς, με απαλές μαλάξεις οι εργαζόμενοι συλλέγουν το χαβιάρι από τα ψάρια, χωρίς να χρησιμοποιήσουν επεμβατικές μεθόδους. Η επόμενη στάση τον φέρνει στο ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Χρηστάκης», για να δοκιμάσει μπεζέδες και φλογέρες, πριν καταλήξει στην αυλή ενός από τα πιο όμορφα αρχοντικά της ¶ρτας. Εκεί τον περιμένει η κυρία Ιουλία, μια παραδοσιακή μαγείρισσα που του μαθαίνει πώς φτιάχνεται το σπανακόρυζο με αχοιβάδια και του μιλά για την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης μέσα από τη γεύση.


Η γαστρονομική περιπλάνηση συνεχίζεται με παγωτό από το παγωτατζίδικο «Σίσσυ», αλλά και μπουγάτσα όπως την ξέρουν οι Αρτινοί. Έπειτα ο Άκης ανηφορίζει στην Άνω Πόλη, όπου συναντάει τον Γιάννη Τλούπα στην ομώνυμη ταβέρνα, η οποία ξεκίνησε το 1952 ως μπακάλικο. Σήμερα φημίζεται για το μοσχαρίσιο φριγαδέλι και τις σούβλες του, και ο ‘Ακης φυσικά δεν αφήνει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Η δεύτερη μέρα ξεκινά με πρωινό καφέ και μια παρτίδα σκάκι σε παραδοσιακό καφενείο, και συνεχίζει στη «Φωλιά του Κυνηγού», όπου η κυρία Σπυριδούλα έχει μαγειρέψει τα καλύτερα θαλασσινά της κουζίνας της. Στο Ψαθοτόπι επισκέπτεται τη μονάδα εκτροφής καπνιστού χελιού του Βαγγέλη Γείτονα. Εκεί παρακολουθεί όλη τη διαδικασία καπνίσματος με ξύλο οξιάς και ελιάς και φυσικά δοκιμάζει αυτόν τον εκλεκτό μεζέ, ενώ μαθαίνει τα μυστικά της άλμισης και του φιλεταρίσματος.

Η διαδρομή ολοκληρώνεται με μια off road διαδρομή 4x4 μέχρι την Κορωνησία, διασχίζοντας έναν στενό χωματόδρομο που από τη μία πλευρά έχει λίμνη και από την άλλη θάλασσα. Στο μικρό ψαροχώρι του Αμβρακικού, οι ψαράδες μιλάνε στον ¶κη για τη δουλειά και τις τεχνικές τους, ενώ του δείχνουν και πως ψήνουν το ψάρι τους περασμένο σε καλάμι.


Η Άρτα αποκαλύπτεται στο Akis’ Food Tour με τον πιο νόστιμο και αυθεντικό τρόπο.

Συνοδοιπόροι του Άκη στο «Akis’ Food Tour» είναι οι τηλεθεατές που του προτείνουν τα μέρη που επισκέπτεται αλλά και οι ντόπιοι κάτοικοι κάθε περιοχής που τον βοηθούν να ανακαλύψει  τι σημαίνει πραγματικά «υψηλή γαστρονομία» στις ντόπιες κουζίνες.

 

Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία. Αυθεντικές συνταγές και άνθρωποι που κάνουν την παράδοση, τέχνη.

Συντονιστείτε το Σάββατο 14 Ιουνίου στις 21:00 στον Alpha και απολαύστε ένα ακόμα επεισόδιο γεμάτο ξεχωριστές γεύσεις.

«Akis’ Food Tour» με τον ¶κη Πετρετζίκη – Σάββατο στις 21:00.

Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!