ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ.... με την δικαίωση των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα του Μιλτιάδη Θεολόγου, προέδρου Β'ΕΛΤΕΕ-Θ


ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ……..
Πολύς λόγος έχει γίνει για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου 4172/13 που οδήγησε στην λαιμητόμο της διαθεσιμότητας 2200 εκπαιδευτικούς, στις 21 Ιούλη 2013 άδικα.

Κι αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας, μπόρεσε κάποτε να υψώσει το ανάστημα του απέναντι στην  Γερμανική επέλαση, δείχνει ότι πλέον δεν μπορεί να επιτελέσει το λειτούργημα του και να προστατεύσει την κοινωνία από την μνημονιακή επέλαση και τους εγχώριους συνεργάτες των εντεταλμένων των δανειστών μας καθώς δεν έχει αναπέμψει (αν και είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο) ούτε ένα προεδρικό διάταγμα, από τα πλείστα όσα έχουν περάσει από την Ελληνική Βουλή το τελευταίο διάστημα, φοβούμενος «δήθεν» μια συνταγματική  εκτροπή στην πολιτική ζωή της χώρας. Μια συνταγματική εκτροπή όμως  που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να υποστηρίξει την  πολιτική της, εις βάρος των πολιτών.

Η πρωτοβάθμια δικαιοσύνη όμως σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δείχνει όμως να έχει συναίσθηση των ευθυνών της απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες της και να τηρεί τις συνταγματικές δεσμεύσεις της, ανακαλώντας στην τάξη την κυβέρνηση.

Βγήκαν οι πρώτες θετικές αποφάσεις των κατεπειγόντων ασφαλιστικών μέτρων που δικαιώνουν εκπαιδευτικούς που προέρχονται από την Θεσσαλονίκη με δικηγόρο τον κ. Κατρούγκαλο. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως οι εκπαιδευτικοί ανήκουν στα ΕΠΑΛ ΝΕΑΠΟΛΗΣ , ΕΠΑΛ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ και άλλα για την Δυτική Θεσσαλονίκη .  Οι εκπαιδευτικοί ανήκαν σε ομάδες όπως των μεταπτυχιακών, των ΔΕ και γενικότερες κατηγορίες (ΠΕ 14-17). Υπενθυμίζουμε πως καμία απόφαση δεν έχει βγει ακόμα αρνητική, ενώ πάντα σ αυτήν την φάση οι αποφάσεις εκδίδονται κατά περίπτωση και όχι με βάση ομαδικά χαρακτηριστικά. Έχουν ήδη βγει αποφάσεις για 22 εκπαιδευτικούς πανελλαδικά που τους δικαιώνουν.

Η διοίκηση μπαίνει σε  νέες περιπέτειες καθώς θα πρέπει να επανέλθουν οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους άμεσα (στις επόμενες 10 ημέρες) μέχρι την επόμενη εκδίκαση των «κανονικών» ασφαλιστικών μέτρων σε ένα μήνα περίπου. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα αποζημιωθούν για το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξ ολοκλήρου.

Τα συνεχή νομοθετήματα και Προεδρικά διατάγματα που ψηφίζει νυχθημερόν η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, που πνέει τα λοίσθια, δεν είναι μόνο δείγματα πανικού αλλά  προκαλούν και κοινωνική ασφυξία. Η πολιτική αυτή είναι πλέον και με δικαστικές αποφάσεις αντισυνταγματική, αντικοινωνική και αποδεικνύει την συνεχιζόμενη κακοδιοίκηση, που τόσες φορές υποσχέθηκαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις πως θα άλλαζαν. Είναι μια απόδειξη πως οι δυνάμεις που μας έφεραν στο σημείο αυτό μας καταποντίζουν ακόμη πιο βαθιά, την ίδια ώρα που ζητάνε την υποστήριξή μας και την συνενοχή μας στο έγκλημα που εξυφαίνεται σε κάθε πλάτος και μήκος των εθνικών μας συνόρων και της ψυχικής και προσωπικής μας «ΑΟΖ». Ας ελπίσουμε πως η δικαιοσύνη θα είναι υπερασπιστής και αρωγός των πληβείων αυτής της κοινωνίας, και θα δώσει το έναυσμα για την αντίστροφη μέτρηση της κοινωνικής ανατροπής των μνημονίων.

Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στον αγώνα των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων.
Μιλτιάδης Θεολόγου
Πρόεδρος Β΄ ΕΛΤΕΕΘ
(Β΄ Ένωση Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης)



Υπενθυμίζουμε πως η όλη διαδικασία οδηγείται σε πιλοτική δίκη σύμφωνα και με το παρακάτω δημοσίευμα.


  
ΠΡΟΣ: κ.κ. Χατζηγιαννάκη, Μπακογιάννη, Ρόκου
ΥΠΟΨΗ: ΚΟΙΝΟΠ.: ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ - ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΚΗ

Αξιότιμες κυρίες. 
Σας ενημερώνουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε σήμερα δεκτό το αίτημά μας και εισάγει προς εκδίκαση στο ίδιο την πρώτη ομαδική αίτηση ακυρώσεως που ασκήσαμε στο Διοικητικό Εφετείο για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης. 

Κατά συνέπεια, όλες οι λοιπές διαδικασίες εκδίκασης των υποθέσεων που εκκρεμούν στο Διοικητικό Εφετείο και αφορούν τη συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών αναστέλλονται έως την έκδοση της αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της ανωτέρω πιλοτικής δίκης. 

Σας ενημερώνουμε με την ευκαιρία ότι συνεχίζουμε να καταθέτουμε νέες αιτήσεις ακυρώσεως και αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως εκ μέρους των συναδέλφων σας για τη διαθεσιμότητα. 

Παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη της ομάδας των αιτούντων συναδέλφων σας που συντονίζετε. 

Με φιλικούς χαιρετισμούς Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!