Προπυλακισμοί και χημικά στους εκπαιδευτικούς στα Τέμπη! Σταμάτησαν τα λεωφορεία απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα διόδια

Στην προγραμματισμένη πανελλαδική συγκέντρωση - διαμαρτυρία της "Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας"  που είχε προγραμματισθεί να γίνει σήμερα στα Τέμπη και στην οποία είχαν κληθεί να συμμετέχουν σύλλογοι εκπαιδευτικών απο όλη την Ελλάδα ενάντια στην διαθεσιμότητα, δεν ήταν δυνατόν να φθάσουν τα λεωφορεία με τους εκπαιδευτικούς απο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του avatonpress απο εκπαιδευτικούς η συμμετοχή απο Θεσσαλονίκη ήταν απο όλες τις ΕΛΜΕ-Θ, τα λεωφορεία ξεκίνησαν απο Θεσσαλονίκη (3 λεωφορεία) για να πάνε στην συγκένρωση - διαμαρτυρία, αλλά η αστυνομία σταμάτησε τα λεωφορεία πριν απο τα Τέμπη, στα δόδια Πυργετού και δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν. Όταν οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να προχωρήσουν πεζοί δέχθηκαν επίθεση με χημικά, προπηλακισμούς και ξύλο. Το ίδιο συνέβη και με τα λεωφορεία που έφθασαν απο Αθήνα.

Στην σημερινή διαμαρτυρία κάλεσμα έχει απευθύνει και ΟΛΜΕ, με παράλληλο κάλεσμα προς τις ΕΛΜΕ για γεν. συνελεύσεις και απεργία στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα που στο Συμβούλιο Επικρατείας εκδικάζεται η προσφυγή εκπαιδευτικών κατά της διαθεσιμότητας στην οποία τέθηκαν τον Ιούνιο του 2013.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!