Ελεάννα Ιωαννίδου, υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης: Ο Καλαφάτης δεν είναι “εντάξει”

Θεσσαλονίκη,  16-4-2014

Ο Καλαφάτης δεν είναι “εντάξει”


Σχετικά με τη ψήφιση νόμου  που επιτρέπει την οικοπεδοποίηση δασικής έκτασης στο Χορτιάτη η Ελεάννα Ιωαννίδου, υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Γειτονιές σε δράση Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός» δήλωσε:
Η περιοχή του Κισσού, 2038 στρεμμάτων, αποτελεί μια αναδασωτέα έκταση ύψιστης σημασίας για το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής στη Θεσσαλονίκη. Σε μια πόλη με τα χαμηλότερα ποσοστά πρασίνου σε όλη την Ευρώπη και την πρωτιά στην ατμοσφαιρική ρύπανση, το περιαστικό δάσος θα έπρεπε να αποτελεί το κόσμημα και αντικείμενο ιδιαίτερης προστασίας από την πολιτεία. Ωστόσο, επί τρεις δεκαετίες τώρα, υπουργοί και κυβερνήσεις δίνουν έναν αδιάκοπο αγώνα, ενωμένοι ενάντια στα συλλογικά συμφέροντα της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Κόντρα στις πάγιες θέσεις των δασικών υπηρεσιών, κόντρα στο Σύνταγμα και στις δεκάδες αποφάσεις της Δικαιοσύνης, προσπαθούν να επιτύχουν την οικοπεδοποίηση και του τελευταίου πνεύμονα για την πόλη.
Η τελευταία πράξη του κομπάρσου των δημοτικών εκλογών, αλλά πρωταγωνιστή στο έργο που κλέβει τις ζωές μας, κυρίου Καλαφάτη, ως αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, ήταν το σχέδιο του νόμου 4258 που στη συνέχεια ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στις 14-4-14 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Εκεί περιλαμβάνονται δύο φωτογραφικές διατάξεις, στο άρθρο 22 με αρίθμηση 18.1 και 18.2, οι οποίες αποτελούν δίοδο αντισυνταγματικής νομιμοποίησης της Ζώνης Ενεργούς Πολεοδομίας στον Κισσό, ενάντια ακόμα και στην Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών που περιλαμβάνει το σεβασμό των δικαστικών αποφάσεων.
Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης έχει σηκώσει στις πλάτες της εδώ και χρόνια την υπόθεση του Κισσού. Την εκπροσωπώ νομικά σε αυτό τον αγώνα από το 1999 όταν μια άλλα φωτογραφική διάταξη, του κυρίου Λαλιώτη, είχε προσπαθήσει να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα.  Κρίθηκε, όμως, αντισυνταγματική και το δάσος σώζεται ακόμα.
Κύριε Καλαφάτη δεν είστε εντάξει, μην αγνοείτε τις ανάγκες της κοινωνίας και την δυναμική της κοινωνίας των πολιτών. Έχουμε πετύχει πολλές φορές στο δρόμο της Δικαιοσύνης. Όσο υπάρχουν ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες, Σύνταγμα και Δίκαιο, λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο σ' αυτή την πόλη.
Στο λινκ που ακολουθεί  η σχετική  δήλωση της Ελεάννας Ιωαννίδου από το σημερινό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100:`   https://www.youtube.com/watch?v=iXC9_dDlffw
Για περισσότερες πληροφορίες: 6932705289


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!