Λαική συνέλευση στον Πεντάλοφο με τον δήμαρχο Δ. Σαραμάντο - Απάντηση για τα ψόφια ζώα. Και η υγεία των πολιτών; [video]

Τις τελευταίες ημέρες τα πεταμένα νεκρά ζώα στην περιοχή του Πενταλόφου έχουν αναδειχθεί σε μείζον θέμα. Ακόμη και αθηναικά sites αναφέρονται στο πρόβλημα που υπάρχει, με φωτογραφίες και βίντεο.
Στην χθεσινή λαική συνέλευση που έγινε στο Πεντάλοφο ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ Δημήτρης Σαραμάντος αναφέρθηκε στο πρόβλημα, λέγοντας ότι παλαιότερα κτηνοτρόφοι και διοίκηση αντιμετώπισαν το πρόβλημα στο μέτρο του δυνατού αλλά πάντα υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι που πετούν τα ψόφια ζώα. Τρείς φορές είπε ότι πήγε σε δικαστήριο για την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και τις τρείς φορές αθωώθηκε. Όπως τόνισε "σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί τα ψόφια ζώα να τα πετούν οι κτηνοτρόφοι, αλλά ο δήμαρχος πάει στο δικαστήριο κατηγορούμενος. Δεν υπάρχει φορέας διαχείρισης να αναλάβει αυτά τα ζώα και πάντοτε έκανα την ερώτηση όλα αυτά τα ζώα του νομού Θεσσαλονίκης που καταλήγουν; και μου απαντούσαν στους κάδους απορριμμάτων."





Σε ερώτηση πολίτη που να τα πάνε τα ψόφια ζώα οι κτηνοτρόφοι, ο δήμαρχος ανέφερε το πρόβλημα με την λειτουργία της υψικαμίνου. Ότι το κόστος της λειτουργίας είναι υψηλό και αυτό έχει σαν συνέπεια να είναι αναγκασμένοι  οι κτηνοτρόφοι να χρεωθούν μέχρι και 500 ευρώ για το κάθε ζώο που θα πήγαιναν.  "Είχαμε προτείνει στην Νομαρχία να γίνει ένα διαδημοτικό όργανο που θα αναλάβει την διαχείριση της υψικαμίνου. Το κόστος κατασκευής θα καλύπτονταν απο ευρωπαικά κονδύλια και της λειτουργίας απο όλους τους δήμους του Νομού. Δυστυχώς αυτοί μας είπαν ότι το πρόβλημα αφορά εμάς και να κατασκεύασουμε εμείς την υψικάμινο..."

Δείτε το βίντεο με την απάντηση...





Δείτε παρακάτω ρεπορτάζ-βίντεο απο την zougla.gr που δείχνει πλάνα απο τα ψόφια ζώα σε αποσύνθεση κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.


Πάντως, ύστερα και απο την χθεσινή τοποθέτηση του δημάρχου που πέραν όλων των άλλων αναφέρθηκε και σε  "κάποιους κυρίους  που το "παίζουν ευαίσθητοι" στο Ωραιόκαστρο και χλευάζουν και κατηγορούν τον Πεντάλοφο, θέλοντας να χτυπήσουν την διοίκηση..."
παραμένουν τα ερωτήματα...

1. Απο τη στιγμή που δεν έγινε δεκτή η πρόταση του δήμου  προς την νομαρχία, ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις απο την πλευρά του δήμου για το πρόβλημα;
2. επαφίεται το θέμα μόνο στην καλή θέληση των κτηνοτρόφων, ύστερα απο  συνεννόηση με τον δήμο;
3. και η υγεία των πολιτών; αυτή δεν κοστίζει; και αν είναι ανεκτίμητη με ποιον τρόπο πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα, σήμερα;


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!