Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Δελτίο Τύπου
Την Α  Κυριακή των Νηστειών, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Ιερό  Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη .Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης, οι  Δήμαρχοι των Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης, οι Στρατιωτικές Αρχές , βουλευτές και πλήθος κόσμου .
Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ κ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου στον περιεκτικό και εμβριθή λόγο του είπε τα εξής: «με αφορμή το αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Εβραίους Επιστολή μπορούμε να ανατρέξουμε σε ένα κείμενο από το ίδιο πολιτιστικό περιβάλλον. Στον τελευταίο λόγο του προς τους Ισραηλίτες ο Ιησούς του Ναυή, ο διάδοχος του Μωυσή, καταλήγει με την εξής συμβουλή:
«Τώρα, λοιπόν, να σέβεστε τον Κύριο και να τον λατρεύετε με ειλικρίνεια και πιστότητα. Απομακρύνετε τους ξένους θεούς που λάτρευαν οι πρόγονοί σας στα ανατολικά του Ευφράτη και στην Αίγυπτο και λατρέψτε τον Κύριο. Αν όμως δεν σας αρέσει να λατρεύετε τον Κύριο, πρέπει σήμερα να διαλέξετε ποιον θέλετε να λατρεύετε….»
Από το ερώτημα του Ιησού του Ναυή και την απάντηση του λαού προκύπτουν τα βασικά χαρακτηριστικά μιας αυθεντικής ομολογίας πίστεως, όπως την κατανοούν οι βιβλικοί συγγραφείς, αλλά και κάποια ερωτήματα για την ποιότητα της πίστης των σύγχρονων ορθόδοξων χριστιανών.
Η περίοδος της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, κατέληξε ο κ. Μ. Κωνσταντίνου   αποτελεί θαυμάσια αφορμή για μια συνολική επανεξέταση της Ορθοδοξίας του κάθε ορθοδόξου και της σχέσης του με αυτήν». 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των ιερών εικόνων .
«Η νίκη της Ορθοδοξίας είναι η  νίκη του προσώπου» , είπε ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας και παρότρυνε τους πιστούς να επιστρέψουν σπίτι τους και να αναστηλώσουν την ελπίδα.
Εκ του Γραφείου Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!