Καμμένος : Κάποιοι θέλουν να χτυπήσουν και να υποτάξουν την Ελλάδα

Παράλληλα πρόσθεσε: "Ο κ. Σόιμπλε με ένα 3% που κατέχει στην παγκόσμια οικονομία, έχοντας ουσιαστικά προσπαθήσει να περάσει ότι η Ευρώπη είναι δικό του μαγαζί, θα παίζει με τους μεγάλους. Αυτό είναι μια προσωπική του πολιτική την οποία ακολουθούν αρκετές χώρες του βορρά και δεν ενδιαφέρονται καν τι γίνεται στο νότο. Αν επιβληθεί η άποψη του κ. Σόιμπλε δεν υπάρχει λύση".

Ενώ, για το αρνητικό κλίμα που φαίνεται να έχει διαμορφωθεί μετά το τελευταίο Eurogroup είπε πως "τα πράγματα πάνε καλά" και ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στις προσταγές μιας "ομάδας που διευθύνεται από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας".

Παράλληλα, δήλωσε πως η επίτευξη της συμφωνίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την κατανόηση των Ευρωπαίων εταίρων ότι η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη χώρα που της επεβλήθη μια λάθος πολιτική, την οποία απέρριψε ρητά ο ελληνικός λαός. "Έχουμε όλη την καλή διάθεση να συνεργαστούμε, αλλά όχι να μεταφράζουμε νομοσχέδια", είπε.

Αναφερόμενος στη δυσφορία των Ευρωπαίων για τον Γ. Βαρουφάκη ο κ. Καμμένος δήλωσε "νομίζουν πως μπορούν να αλλάζουν κυβερνήσεις ανεξάρτητα από τη βούληση των λαών". Ενώ, συμπλήρωσε "Δεν θέλουν τώρα τον κ. Βαρουφάκη. Πριν από λίγο καιρό δεν θέλανε εμένα σαν εταίρο στην κυβέρνηση. Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας με οποιοδήποτε τρόπο. Είναι ακατανόητο, απαράδεκτο, αντιδημοκρατικό".

Την ίδια στιγμή, δεν δίστασε να πετάξει τα βέλη κατά της αντιπολίτευσης σημειώνοντας "το θέμα είναι αν υπάρχει η πολιτική διάθεση να βρεθεί λύση, από κάποιους δεν υπάρχει". "Ό,τι βήματα και να κάνουμε υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να τα σαμποτάρουν", τόνισε.

Ερωτώμενος για τις εκλογές ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, λέγοντας πως "δεν υπάρχει θέμα αναντιστοιχίας της λαϊκής βούλησης με την εκλεγμένη κυβέρνηση". Η χώρα έχει ανάγκη για σταθερότητα και όχι για εκλογές.

Όσον αφορά το δημοψήφισμα τόνισε "σε περίπτωση που παραβιαστεί η συνθήκη και πούνε κάποιοι ότι θα ακολουθήσουμε τον Σόιμπλε και πρέπει να βγάλουμε την Ελλάδα παράτυπα από την ευρωζώνη, πιθανώς να χρειαστεί".

Τέλος, σχολιάζοντας την αποφυλάκιση του Σάββα του Ξηρού και τον κατ΄οίκον περιορισμό του με βραχιολάκι ανέφερε πως ήταν λάθος να τεθεί ένα τέτοιο θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι ΑΝΕΛ έθεσαν ως όρο το να παραμείνει στο νοσοκομείο ή να πάει κατ΄οίκον με βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης και η τροπολογία αυτή πέρασε.

"Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν ευαισθησίες και εδώ και στο εξωτερικό αλλά ένα κράτος δεν μπορεί να νομοθετεί κατά περίπτωση. Ένας ανάπηρος άνω του 80% όσο επικίνδυνος κι αν είναι,από τη στιγμή που παρακολουθείται στενά, θα πρέπει να έχει και τα προνόμια που έχει οποιοσδήποτε φυλακισμένος", είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!