ΣΟΚ: Τι παίζει τελικά με το Καρατάσιου κ. βουλευτές και κ. Υπουργέ; Σενάριο τσιμεντοποίησης του πρώην στρατοπέδου προ των πυλών!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικής αθλητικής εφημερίδας και αθλητικών site, «…..Στην  τελική  ευθεία  το  θέμα  Καρατάσιου  για  την ΠΑΕ  ΠΑΟΚ  ,,, την ερχόμενη Τετάρτη επικυρώνεται η παραχώρηση της έκτασης με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας.
Μάλιστα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη το βράδυ, στις εγκαταστάσεις του Γ’ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συνάντηση μεταξύ μελών του Ταμείου Εθνικής Αμυνας και εκπροσώπων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για να ληφθεί η οριστική απόφαση παραχώρησης της έκτασης. Η συνάντηση προγραμματίστηκε με εντολή που δόθηκε χθες από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στο Ταμείο Εθνικής Αμυνας, το οποίο διαχειρίζεται την ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Στρατού…»

Τα σημερινά δημοσιεύματα έρχονται να προστεθούν σε εκείνα των προηγούμενων ημερών. Έχει βουίξει ο τόπος τις τελευταίες 10 μέρες ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα παραχωρήσει το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου συνολικής έκτασης 689 στρεμμάτων στον Ιβάν Σαββίδη για να κατασκευάσει γήπεδο 30.000 θέσεων για τον ΠΑΟΚ, 10 βοηθητικά γήπεδα, ξενοδοχείο 5 αστέρων, εμπορικό κέντρο και τις επόμενες μέρες θα πέσουν οι υπογραφές.

Το avatonpress.gr έγινε δέκτης πολλών μηνυμάτων συλλόγων και φορέων που αγωνίζονται για την απόδοση του στρατοπέδου στην τοπική κοινωνία και για την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής.

 Όλες αυτές οι παραπάνω χρήσεις  μόνο κοινόχρηστες  δεν είναι και καταστρατηγούν το δημόσιο χαρακτήρα της  αξιοποίησης. Και μάλιστα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  χωρίς  να λαμβάνει υπόψη, τους αγώνες  των  κινημάτων, της  τοπικής κοινωνίας  και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά  για την αξιοποίηση του Καρατάσιου ως κοινόχρηστου  χώρου  πρασίνου, πολιτισμού  και αναψυχής.
Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι χαρακτηρισμένο Ανταλλάξιμο Κτήμα με αρ. ΑΚ 11978 και μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο για κοινωφελείς  και  δημόσιες χρήσεις.
Διερευνώντας την υπόθεση  εκείνο που είναι  σίγουρο, είναι ότι επίκειται συνάντηση μεταξύ του υπουργείου  Εθνικής  Άμυνας, και του δήμου Παύλου Μελά  για την παραχώρηση του στρατοπέδου  Παύλου Μελά, μιας και όλες  οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί.
Δεν υπάρχει όμως καμία απόφαση και κανένας σχεδιασμός  για το Καρατάσιου, μια και η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή. Προκαλεί εντύπωση η αναμόχλευση του θέματος  λίγο πριν την υπογραφή της  παραχώρησης του  άλλου μεγάλου στρατοπέδου του Παύλου Μελά.
Τέλος να αναφέρουμε ότι και από την πλευρά της κυβέρνησης θα έπρεπε να έχει ήδη ληφθεί απόφαση για το μέλλον του Καρατάσιου και όχι κάθε τόσο να δημιουργούνται εντυπώσεις. Οι βουλευτές  Θεσσαλονίκης  της  Κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ που τα τελευταία χρόνια ήταν μαζί με τα κινήματα  πολιτών στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των  πρώην στρατοπέδων και δεσμεύονταν για την αξιοποίησή τους  ως ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους  πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής  για όλους  τους  πολίτες  πότε θα κάνουν παρέμβαση; Δεν έχουν λόγο ή ζούνε σε άλλη πόλη;


Να σημειωθεί ακόμη ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του avatonpress.gr, την Τετάρτη 16/3/2016 το απόγευμα, το θέμα θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παύλου Μελά.

Σχετική ερώτηση για το Καρατάσιου είχε κατατεθεί στην Βουλή των Ελλήνων απο τους βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2013. Δείτε την ερώτηση:




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!