Κι όμως το δήλωσε η Στεφανίδη - «Έχω υψοφοβία, με πιάνει ζαλάδα και ναυτία»


Μια παλαιότερη συνέντευξη της Κατερίνας Στεφανίδη στην επίσημη ιστοσελίδα της IAFF, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα έχει καταφέρει στην καριέρα της με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο. Η 26χρονη δεν είχε διστάσει να δηλώσει πως έχει υψοφοβία!

Η Στεφανίδη είχε κληθεί ουσιαστικά να κάνει μια μίνι παρουσίαση της ζωής της και του εαυτού της απαντώντας σε ερωτήσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της IAFF.
«Μπορεί ν' ακουστεί πολύ περίεργο αφού είμαι αθλήτρια του άλματος εις ύψος, αλλά φοβάμαι τα ύψη! Ακόμα και λίγα μέτρα πάνω από το έδαφος, με κάνουν να φρικάρω!
Τις προάλλες ανέβηκα στη σκάλα να βοηθήσω τον σύζυγό μου να βιδώσει κάτι. Δεν τον έφτανα από το δεύτερο σκαλοπάτι κι αποκλείεται να ανέβαινα στο τρίτο! Όταν είμα ψηλά με πιάνει ζαλάδα και ναυτία και φοβάμαι ότι θα πέσω!
Είναι περίεργο, γιατί ποτέ δε φοβήθηκα το ύψος όταν κάνω επί κοντώ. Αισθάνομαι ότι έχω τον απόλυτο έλεγχο. Ακούγεται τελείως τρελό!», παραδέχτηκε η Στεφανίδη.
Όσον αφορά τα βήματά της στον αθλητισμό, όταν ήταν μικρή, είπε «Ο κόσμος ίσως να μην αντιλαμβάνεται πόσο μικρή ξεκίνησα τον αθλητισμό και ότι ακόμα διατηρώ το παγκόσμιο ρεκόρ ηλικιακής κατηγορίας 13 ετών (3,95 μ.) αλλά και 14 ετών (4,15μ.).
Κοιτώντας πίσω, σ' εκείνα που είχα πετύχει, μάλλον έχουν μικρή σημασία πλέον. Μπορεί να ήταν καλά τότε, αλλά δεν έχουν σημασία τώρα πια. Παρόλα αυτά, αυτό που μου έδωσαν εκείνα τα ρεκόρ είναι ο μεγάλος σεβασμός προς το άθλημα και τον αθλητισμό. Κι επίσης το σεβασμό για την προσπάθεια και τον κόπο που χρειάζεται να φτάσεις ν' ανέβεις στο βάθρο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γνωρίζοντας τότε ότι είχα ταλέντο στο επί κοντώ, με βοήθησε πνευματικά και ψυχολογικά».
Τέλος, αναφέρθηκε κι σε ένα άλλο «περίεργο» στοιχείο του χαρακτήρα της. «Πάντα είχα καλή μνήμη. Στο σχολείο διάβαζα κάτι και από την πρώτη φορά το αποστήθιζα. Ωστόσο,συχνά ξεχνάω που έχω παρκάρει ή που έχω βάλει τα κλειδιά μου! Ίσως είμαι απλά αφηρημένη ή έχω τόσα πολλά στο μυαλό μου!
Πριν καιρό, είχα πάει να ψωνίσω λαχανικά κι επιστρέφοντας σπίτι πέταξα ασυναίσθητα τα κλειδιά μου στην σακούλα που έβαλα στο ψυγείο. Για μέρες δεν μπορούσα να τα βρω και να θυμηθώ τι είχαν απογίνει. Τα βρήκε τελικά ο σύζυγός μου! Είμαι λίγο ξεχασιάρα», είπε η Κατερίνα, χρυσή Ολυμπιονίκης πλέον στο άλμα επί κοντώ.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!