«Κατά βάση, δεν ήμασταν ποτέ φίλοι με τον Τσίπρα»…

Δώστε βάση στην πενιά του Γιάνη (νέα συνέντευξη στην Welt)…

Ο Καημένος ο Βαρουφάκης έτρεφε φρούδες ελπίδες. Πίστευε, πως κάποια στιγμή θα γινόταν φίλος με τον Τσίπρα. Αλλά περίμενε άδικα.

Στην…
συνέντευξή του στην Welt είπε «όχι. Κατά βάση ποτέ δεν ήμασταν φίλοι. Για κάποιο χρονικό διάστημα πίστευα ότι θα γινόμασταν φίλοι. Για να σας το πω ξεκάθαρα: Ο Τσίπρας δεν τήρησε την συμφωνία που είχαμε».

Φυσικά, η επόμενη ερώτηση ήταν «ποια ήταν η συμφωνία αυτή»

Σύμφωνα με τον Βαρουφάκη «η συμφωνία ήταν: είμαστε αντίθετοι στο να συνεχιστεί η πολιτική περικοπών εναντίον της Ελλάδας, αντίθετοι στην πολιτική λιτότητας της ΕΕ. Κατέβαλα πάντοτε μεγάλη προσπάθεια για να επικρίνω μεν την ελαττωματική δομή της ευρωζώνης, αλλά και να ζητήσω ταυτόχρονα τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, όχι την έξοδο από αυτή. Όταν το πρότεινα για πρώτη φορά στον Τσίπρα δεν μπορούσα ωστόσο να φανταστώ ότι κάποτε θα αναλάμβανα κι εγώ ο ίδιος κυβερνητική ευθύνη. Μέχρι που εκείνος με πλησίασε και μου είπε: Θέλω να το κάνεις, εκτός από σένα δεν ξέρω κανέναν άλλον που μπορεί να τα καταφέρει».

Έμπνευση που είχε κι αυτός (ο Αλέξης)!..

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!