Καλαμαριά Εγκαινιάζεται το Σάββατο το Πεδίου Δράσης Κόδρα 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάζεται το Σάββατο το Πεδίου Δράσης Κόδρα 2016

Η μεγάλη εικαστική γιορτή του Δήμου, το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2016 με τίτλο: Mind the Gap(Προσοχή στο κενό) ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 στις 7.30 το βράδυ, στο κτίριο του Διοικητηρίου μέσα στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Το Πεδίο Δράσης Κόδρα επιλέγει στη φετινή διοργάνωση, να επικεντρωθεί στη δημιουργική σχέση του ανθρώπου με τον αστικό χώρο, ως πεδίο ευκαιριών και αλληλεπίδρασης. Η πόλη, ένα υλικό περιβάλλον καθορισμένο από τις θεσμικές εξουσίες, λειτουργεί ως παράγοντας διαμόρφωσης των πρακτικών των ανθρώπων επιβάλλοντας ως επί το πλείστον δεδομένες νόρμες, οι οποίες αναπαράγονται στην καθημερινότητα.

Οι λόγοι που πρόκριναν αυτό το εννοιολογικό πλαίσιο σχετίζονται με τη σύγχρονη συνθήκη της αυξανόμενης κρίσης, τις νέες θεσμικές δομές που πιέζουν προς τον πολλαπλασιασμό φαινομένων μετάβασης, ανταλλαγής και αλληλοδιείσδυσης, αποσταθεροποιώντας τις δεδομένες βεβαιότητες και μαζί εκείνη της ανθρώπινης σχέσης με το υλικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση των εγκαινίων ανοίγει μουσικά με τη Μικρή νυχτερινή μουσική από το κουαρτέτο εγχόρδων xPause σε σύμπραξη με τον κιθαρίστα Φώτη Κουτσοθόδωρο και θα ερμηνεύσουν αγαπημένα έργα των Mozart και Boccherini.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!