Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

«Στο σφυρί» 350 έργα τέχνης του Ντέιβιντ Μπόουι

​Τα έργα τέχνης του θρύλου της ροκ, Ντέιβιντ Μπόουι, που πέθανε τον περασμένο Ιανουάριο σε ηλικία 69 ετών, βγαίνουν στο «σφυρί».

Πρόκειται για 350 έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης αλλά και μεταμοντέρνου ιταλικού ντιζάιν, όπως επισήμανε  ο Σάιμον Χούκερ, ειδικός μοντέρνας και βρετανικής μεταπολεμικής τέχνης στον οίκο Sotheby’s.

Τη δημοπρασία έχει αναλάβει ο οίκος Sotheby's  και όπως επισήμανε ο Χούκερ, η αξία της συλλογής εκτιμάται στα 10-15 εκατ. λίρες Αγγλίας.

frank.jpg

Ανάμεσα σε αυτά τα έργα τέχνης είναι ο  πίνακας του  «Air Power», του Νεοϋορκέζου ζωγράφου, Ζαν Μισέλ Μπασκιά που κοστολογείται στα 3,3 -4,6 εκατ. δολάρια αλλά και ο  πίνακας «Head of Gerda Boehm» του Βρετανού καλλιτέχνη, Φρανκ Άουερμπαχ που  είχε επηρεάσει τη διάθεση του τραγουδιστή και τον είχε εμπνεύσει να δημιουργήσει ήχους που αντανακλούσαν τα συναισθήματα του.

jean- Michel.jpg

«Νομίζω ότι έχει να κάνει περισσότερο με το ευρύτερο ενδιαφέρον του για τη δημιουργικότητα, για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουν οι καλλιτέχνες, την καλλιτεχνική διαδικασία», ανάφερε ο Χούκερ σε μία προσπάθεια να εξηγήσει την έλξη που ασκούσε στον πρωτοπόρο της μουσικής η τέχνη.

damien hirst.jpg

Ο Μπόουι ήταν αρκετά φιλότεχνος, είχε συλλέξει γλυπτά, έργα τέχνης και πίνακες ζωγραφικής, αντιπροσωπευτικά ρευμάτων όπως του σουρεαλισμού, της σύγχρονης αφρικανικής τέχνης, αλλά και έργα αυτοδίδακτων καλλιτεχνών από το ίδρυμα Gugging της Βιέννης.

Η συλλογή θα μεταφερθεί στην γκαλερί του Οίκου Sotheby's στο Χονγκ Κονγκ τον επόμενο μήνα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο, τον Νοέμβριο την εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί και η δημοπρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κολιέ της Ιμάν για τον Ντέιβιντ Μπόουι – «Θα το φοράω μέχρι να πεθάνω»

Πατέρας έγινε ο γιος του Μπόουι- Ακριβώς έξι μήνες μετά το θάνατο του ροκ σταρ!


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας