Με αγιασμό και αρκετές αλλαγές ανοίγουν τα σχολεία

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά (2016-2017) σε όλα τα σχολεία της χώρας, με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωσε πως έχουν ανανεωθεί τα ωρολόγια προγράμματα, το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου και η διδακτέα ύλη. Επίσης, τόνισε πως τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία, όπως και οι εκπαιδευτικοί, ενώ έχει προαναγγείλει αλλαγές για το επόμενο έτος. 

Από την πλευρά της, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή. Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.

Η νέα χρονιά ξεκινάει με αρκετές αλλαγές, όπως είναι ο ενιαίος τύπος ολοήμερου Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, ο εξορθολογισμός της διδακτέας ύλης σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, οι διαφοροποιήσεις στη λειτουργία του Γυμνασίου (νέο αναλυτικό και ωρολόγιο, θέσπιση τετραμήνων, περιορισμός εξετάσεων στο τέλος, ενισχυτική στους μετεξεταστέους κτλ.) και ο νέος τύπου ΕΠΑΛ.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς:

 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος θα μεταβεί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, «Μίκης Θεοδωράκης», προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού.

 o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος.

 o υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης θα παραβρεθούν στο 132ο Δημοτικό σχολείο στην Γκράβα.

 o αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος θα παραβρεθεί στο αγιασμό στα εκπαιδευτήρια «Η Θεομήτωρ».

 o ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφτεί το 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!