Σάββας Αναστασιάδης : Δεν αξιοποιήθηκε στο έπακρο η ευρωπαϊκή ενίσχυση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες αγρότες.


Σάββας Αναστασιάδης :Δεν αξιοποιήθηκε στο έπακρο η ευρωπαϊκή ενίσχυση σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τους Έλληνες αγρότες.

28 βουλευτές της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων και ο Σάββας Αναστασιάδης κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελο Αποστόλου, με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Αγροτικών, κ. Γιώργο Κασσαπίδη  και με θέμα “Την αξιοποίηση περυσινών έκτακτων μέτρων στήριξης της ΕΕ για τις συνέπειες του Ρωσικού εμπάργκο”.
Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με την ερώτησή τους επισημαίνουν πως , η Ελληνική Κυβέρνηση περιορίστηκε μόνο στη δωρεάν διανομή τροφίμων ως μέσο απόσυρσης των αδιάθετων ποσοτήτων, την ώρα που η Ε.Ε. επέτρεψε πλήθος επιλογών.

                                         ΕΡΩΤΗΣΗ-7977/6.9.2016


ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:      Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
                                       κ. Βαγγέλη Αποστόλου

Θέμα: Αξιοποίηση περυσινών έκτακτων μέτρων στήριξης της Ε.Ε. για τις συνέπειες του ρώσικου εμπάργκο
Με  το περσινό  πρόγραμμα  έκτακτων  μέτρων  της  Ε.Ε.  λόγω Ρωσικού εμπάργκο, δόθηκαν στην Ελλάδα οι εξής ποσότητες στήριξης κατά προϊόν:
α) Μήλα, αχλάδια  2,500 τον.
β) Επιτραπέζια σταφύλια, δαμάσκηνα, ακτινίδια  16,300 τον.
γ) Ντομάτες, καρότα, γλυκοπιπεριές, αγγούρια   1,350 τον .
δ) Πορτοκάλια, μανταρίνια, κλημεντίνες  7,950 τον.
ε) Ροδάκινα, νεκταρίνια  20,900 τον.
τις οποίες είχε την δυνατότητα  να  αποσύρει από την αγορά σε κατευθύνσεις που προβλέπουν οι κοινοτικοί κανονισμοί .
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.   Πόσες από αυτές τις ποσότητες τελικά αξιοποιήθηκαν από την Ελλάδα;
2.   Γιατί ενώ η Κοινότητα επιτρέπει περισσότερες δυνατότητες απόσυρσης από την αγορά για να εξυπηρετούνται οι αγρότες  καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες τους, η Κυβέρνηση τις περιόρισε σε μόνο μία, αυτή της δωρεάν διανομής; Γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών για  τις οποίες ίσχυσε το ίδιο μέτρο αλλά δεν υπήρχε ο ίδιος περιορισμός;
3.   Τελικά αξιοποιήθηκαν όλα τα κονδύλια που δόθηκαν για το σκοπό αυτό; Αν όχι πόσα απωλέστηκαν και ποιος φέρει την ευθύνη γι΄ αυτό;


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!