Μανόλης Λαμτζίδης: Παύουν από εδώ και πέρα όλες οι δίκες που έχουν σχέση με το ΣΜΑ Ευκαρπίας


Παύουν από εδώ και πέρα όλες οι  δίκες που έχουν  σχέση με το ΣΜΑ Ευκαρπίας με κατηγορίες για άσκηση  «παράνομης βίας» εκ μέρους των κατοίκων

                                                                                                            Θεσσαλονίκη, 24.9.2016

Με το άρθρο 8 του ν. 4411/2016 , που δημοσιεύτηκε στις 3.8.2016 εξαλείφθηκε  το αξιόποινο και  έπαυσε η δίωξη των  αξιόποινων πράξεων, που έχουν τελεσθεί μέχρι και τις 31.3.2016 και ειδικότερα  των πλημμελημάτων, κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι δύο (2) έτη ή χρηματική ποινή ή και τις δύο ποινές.
Αλλά, εάν, στην περίπτωση αυτή ο κατηγορούμενος  υποπέσει μέσα σε δύο (2) έτη από τη δημοσίευση του νόμου σε νέα από δόλο αξιόποινη πράξη κακουργήματος ή πλημμελήματος και καταδικαστεί αμετάκλητα οποτεδήποτε σε ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερη των έξι (6) μηνών, συνεχίζεται η ποινική δίωξη εναντίον του που έπαυσε  και δεν υπολογίζεται στο χρόνο παραγραφής του αξιόποινου της πρώτης πράξης ο χρόνος που πέρασε από την παύση της δίωξης μέχρι την αμετάκλητη καταδίκη για τη νέα πράξη.
Σκοπός αυτής της διάταξης, όπως και στο παρελθόν, είναι η αποσυμφόρηση των ποινικών δικαστηρίων. Βέβαια, αυτό θυμίζει τον «πίθο των Δαναϊδων», γιατί, πραγματικά, αδειάζουν έτσι –πρόσκαιρα- τα πινάκια των ποινικών δικαστηρίων, μετά από λίγο όμως ξαναγεμίζουν, και,  πάλι από την αρχή!
Η ριζική αντιμετώπιση θα ήταν αν οι Εισαγγελείς, που επεξεργάζονται τις δικογραφίες, όπως αυτές που αφορούσαν στο ΣΜΑ Ευκαρπίας,  αντί να ασκήσουν σωρηδόν  ποινικές διώξεις, έθεταν τις δικογραφίες από την αρχή ΟΡΙΣΤΙΚΑ και χωρίς «αν» και «όταν» στο αρχείο!
Σε όλες τις ποινικές δίκες που γίνονται κατά των κατοίκων της Νέας Ευκαρπίας η κατηγορία είναι «από κοινού» άσκηση παράνομης βίας , η οποία προβλέπεται και τιμωρείται από τη διάταξη του άρθρου 330 του Ποινικού Κώδικα : «Όποιος χρησιμοποιώντας σωματική βία ή απειλή σωματικής βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης εξαναγκάζει άλλον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή για τις οποίες ο παθών δεν έχει υποχρέωση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, ανεξάρτητα αν  το απειλούμενο κακό στρέφεται εναντίον εκείνου που απειλείται ή κάποιου από τους οικείους του….»
Και όλα τα κατηγορητήρια αποδίδουν στους κατηγορούμενους κατοίκους της Νέας Ευκαρπίας και εν γένει της Δυτικής Θεσσαλονίκης την τέλεση πράξεων παράνομης βίας για το διάστημα μέχρι το 2012.
Επομένως, όλες οι υποθέσεις είτε εισάγονται για πρώτη φορά στο ακροατήριο είτε από  αναβολή μπαίνουν στο αρχείο , εκτός αν συμβεί μέσα σε δύο χρόνια ο κατηγορούμενος  
Οι δικογραφίες που αφορούν τις παραπάνω αξιόποινες πράξεις, τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα .
Έτσι κι αλλιώς, αυτή η «βιομηχανία ποινικών διώξεων» έπρεπε να σταματήσει γιατί δεν είχε κανένα νόημα.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝ. ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ (ΑΜ ΔΣΘ 2339)
ΑΦΜ 031416014, Α Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης
Τσιμισκή 5, 54625 Θεσσαλονίκη
Κιν.: 6977 221 276, e-mailmlamtzidis@gmail.com

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!