Παρα θιν αλος: Την Δευτέρα η έναρξη των εκδηλώσεων




                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραδιά λυρικού τραγουδιού με τη Μυρτώ Παπαθανασίου
και την ορχήστρα Contra Tempo στο Κυβερνείο

Μια από τις πιο λαμπερές παρουσίες του λυρικού θεάτρου, η Μυρτώ Παπαθανασίου, διεθνούς φήμης σοπράνο, ανοίγει τις φετινές εκδηλώσεις του Παρα Θιν Αλός, την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Κυβερνείο (παλατάκι).
Την σπουδαία ελληνίδα σοπράνο που έχει ερμηνεύσει κορυφαίες και τις πιο αγαπημένες όπερες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, θα συνοδεύει η ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, υπό την μουσική διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.
Γνωστές άριες και εισαγωγές από διάσημες και αγαπημένες όπερες , θα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει στη συγκεκριμένη παράσταση, η οποία αναμένεται να προσφέρει μαγικές στιγμές στον ειδυλλιακό χώρο του κυβερνείου.

Βιογραφικά στοιχεία της Μυρτώς Παπαθανασίου

Η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου γεννήθηκε στη Λάρισα και ξεκίνησε τις σπουδές της στο Ωδείο της πόλης της στο πιάνο και τα θεωρητικά.
Πήρε δίπλωμα Μονωδίας από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με διάκριση και βραβείο ενώ ως υπότροφος του Μεγάρου Μουσικής ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μιλάνο με τον Ρομπέρτο Κοβιέλλο.

Τιμήθηκε με το βραβείο “Μαρία Κάλλας Βest debut artist of the Year 2012” ερμηνεύοντας την «Τραβιάτα» στο Ντάλλας, ρόλο με τον οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2007 στην Όπερα της Ρώμης με την σκηνοθετική υπογραφή του Φράνκο Τζεφιρέλι, με τον οποίο συνέχισε τη συνεργασία της ως Νέντα στους Παλιάτσους, ως Τόσκα και ως Αλίτσε στον Φάλσταφ.

Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα όπως Μετροπόλιταν `Οπερα της Νέας Υόρκης ανοίγοντας την καλλιτεχνική σαιζόν το 2014 στην Μποέμ, στην `Οπερα του σαν Ντιέγκο ως Ντόννα Ελβίρα στον Ντον Τζιοβάννι, στην όπερα του Τόκυο, του Σύδνεϋ, τις κρατικές όπερες της Βιέννης , του Βερολίνου, του Μονάχου, της Ζυρίχης, της Ρώμης , της Βερόνας, του Άμστερνταμ, της Στουτγάρδης , της Κοπεγχάγης, στην όπερα Γκαρνιέ Παρισιού, στην όπερα των Βρυξελλών, στο Τεάτερ αν ντερ Βίεν, του Μόντρεαλ, του Ντάλλας, της Μπολώνια, της Τζένοβα, την Κατάνια, του Τορίνο, του Μόντε Κάρλο. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών όπως στο Κοντσερτχάους της Βιέννης, στο Κοντσερτγκεμπάου του Άμστερνταμ, αίθουσα Τσαϊκόφσκυ στην Αγ.Πετρούπολη, στο ΚΚL της Λουκέρνης, στην Τόνχαλε της Ζυρίχης, και πρόσφατα στη Νέα Υόρκη.
Τισερκο ρεπερτόριό της εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι σύγχρονους συνθέτες ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους ρεπερτορίου

Βιογραφικό της Ορχήστρας Contra Tempo

Η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012 με πρωτοβουλία του Αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, από μουσικούς που αποφάσισαν να εργαστούν μαζί, αγνοώντας τις όποιες αντιξοότητες έχει να αντιμετωπίσει μια τέτοια κίνηση στους καιρούς που διανύουμε.
Ως πρότυπο για τη δημιουργία της Ορχήστρας, λειτούργησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Συναυλιών (Verein für Private Musikalische Aufführungen) που ίδρυσε ο Α. Schönberg μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Βιέννη, σε μια περίοδο σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων, όχι πολύ μακριά από την πραγματικότητα την οποία βιώνουμε στη χώρα μας.
Κοινός στόχος του συνόλου είναι η εξερεύνηση του ρεπερτορίου για ορχήστρα δωματίου διαφορετικών εποχών και αισθητικών ρευμάτων της μουσικής Τέχνης, η προβολή της ελληνικής μουσικής δημιουργίας, σύγχρονης και παλαιότερης, καθώς και η παρουσίαση συμφωνικών έργων σε μεταγραφή για μικρή ορχήστρα.
Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ένας θεσμός με ιστορία στην υποστήριξη δημιουργικών πρωτοβουλιών, έθεσε από την πρώτη στιγμή την ορχήστρα υπό την Αιγίδα του.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!