Τουσκ: Κοντά στα όριά της η Ευρώπη για την υποδοχή προσφύγων -Ζήτησε βοήθεια από τους G20

Οι δυνατότητες της Ευρώπης να υποδέχεται πρόσφυγες πλησιάζουν πλέον στο όριό τους, τόνισε ο Ντόναλντ Τουσκ, ζητώντας βοήθεια από τις χώρες της G20 για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου στην Κίνα, τόνισε ότι πρέπει οι 20 ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη να ενισχύσουν τη βοήθειά τους σε αυτό τον τομέα.

«Η κοινότητα της G20 πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Μόνο η παγκόσμια προσπάθεια θα έχει αποτέλεσμα. Για αυτό θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε να ενισχύσουν την ανθρωπιστική βοήθεια, όπως και τις προσπάθειες μετεγκατάστασης σε χώρες εκτός Ευρώπης», τόνισε ο Τουσκ.

«Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία από τη στιγμή που οι πρακτικές δυνατότητες της Ευρώπης, στην υποδοχή ενός νέου κύματος προσφύγων, είναι κοντά στο όριό τους, για να μην αναφέρουμε και τους οικονομικούς μετανάστες», προειδοποίησε ο Τουσκ.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!