Αργεντινή: Χιλιάδες στους δρόμους για τον βιασμό - δολοφονία της 16χρονης Λουσία

Χιλιάδες γυναίκες στην Αργεντινή θα διαδηλώσουν το απόγευμα της Τετάρτης για να διαμαρτυρηθούν μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της 16χρονης Λουσία Πέρες.

Η νεαρή κοπέλα έχασε τη ζωή της πριν λίγες ημέρες στην πόλη Μαρ Δελ Πλάτα.

Δύο άνδρες οι οποίοι την παρέδωσαν στο νοσοκομείο στις 8 Οκτωβρίου είπαν στους ιατρούς ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ωστόσο, το ιατρικό προσωπικό ανακάλυψε ότι είχε υποστεί ακραία σεξουαλική βία.

Η πορεία είναι προγραμματισμένη για τις 5 το απόγευμα (11 το βράδυ ώρα Ελλάδος).

«Μαύρη Τετάρτη»

Ομάδες ακτιβιστών κάλεσαν τις γυναίκες να φορούν μαύρα και να απόσχουν από την εργασία τους για μία ώρα το μεσημέρι, ανακηρύσσοντας την ημέρα ως Μαύρη Τετάρτη.

«Σταματήστε τη δουλειά σας για μία ώρα για να απαιτήσετε "Όχι άλλη αντρική βία"», τονίζουν οι διοργανωτές.

Η ακριβής έκφραση machismo στα ισπανικά σημαίνει την υπέρμετρη επίδειξη ανδρισμού υπό μορφήν βίαιης επιβολής στη γυναίκα, η οποία στην ακραία έκφρασή της οδηγεί έως και στον φόνο.

Δεκάδες χιλιάδες Αργεντίνοι είχαν διαδηλώσει τον Ιούνιο του 2015 για το ίδιο θέμα, με σύνθημα «Ούτε μία γυναίκα λιγότερη».

Ο 19χρονος αδελφός της Λουσία, Ματίας, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ότι θα βρεθεί στη διαδήλωση ώστε να μην υπάρξουν «χιλιάδες άλλες Λουσίες».

Μία γυναίκα χάνει τη ζωή της κάθε 36 ώρες στην Αργεντινή λόγω ενδοοικογενειακής βίας.

Νωρότερα μέσα στο 2016, ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2017.

Τρεις συλλήψεις

Τρεις άνδρες έχουν συλληφθεί σχετικά με τον φόνο της Λουσία.

Οι εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι η 16χρονη είχε ναρκωθεί με μαριχουάνα και κοκαΐνη πριν τον βιασμό.

Ο θάνατος της νεαρής κοπέλας επήλθε από τον οξύτατο πόνο που της προκάλεσε η εισαγωγή άγνωστου αντικειμένου στον πρωκτό, οδηγώντας σε καρδιακή ανακοπή.

naftemporiki.gr


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!