Ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετείχε στο BE ACTIVE με γυναικείο ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ και βράβευση του Γιώργου Λυσσαρίδη [φώτο]




                                                                       – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετείχε στο BE ACTIVE με γυναικείο ποδόσφαιρο ΠΑΟΚ-ΑΕΛ και βράβευση του Γιώργου Λυσσαρίδη

Ο Δήμος Παύλου Μελά συμμετείχε στα φετινά αθλητικά – πολιτιστικά – κοινωνικά δρώμενα του προγράμματος BE ACTIVE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 24 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου 2016, που αποσκοπεί στην προώθηση της συμμετοχής στον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη αυτής της συμμετοχής.
Το αθλητικό τρίωρο του Δήμου Παύλου Μελά πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2016 στο ανακαινισμένο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της Πολίχνης, έδρα του Φοίνικα Πολίχνης και περιελάμβανε στο αγωνιστικό μέρος το φιλικό παιχνίδι  γυναικείου ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ – ΑΕΛ, το ματς ανάμεσα στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Φοίνικα Πολίχνης και της φιλοξενούμενης PAOK LADIES ACADEMY,  ενώ κορυφαία ενότητα της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του Γιώργου Λυσσαρίδη, από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
 Ο Δήμος Παύλου Μελά ως οικοδεσπότης αυτής της δράσης, οι υπόλοιποι Εθνικοί φορείς, αθλητές, γονείς, αλλά και όλος ο κόσμος που συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια και συνεργάστηκε με το BE ACTIVE, έστειλαν  ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας κυρίως στις νεότερες γενιές, του ευ αγωνίζεσθαι αλλά και του ευ ζειν.

Τιμήθηκε ο Γιώργος Λυσσαρίδης
Η βράβευση του Γιώργου Λυσσαρίδη παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, εκπαιδευτικού και συγγραφέα, με σημαντικότατη κοινωνική – πολιτική δράση και προσφορά στον αθλητισμό, ήταν μια συμβολική πρωτοβουλία του Δήμου Παύλου Μελά που θέλησε να τιμήσει έναν ευσυνείδητο διοικητικό παράγοντα της Θεσσαλονίκης και ταυτόχρονα να αναδείξει την ανάγκη για  οργάνωση και ανάπτυξη του αθλητισμού από σοβαρά, καταρτισμένα, ηθικά στελέχη, κάτι που τόνισε ο Δήμαρχος τη στιγμή της απονομής της πλακέτας.
Το τιμώμενο πρόσωπο διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας για δέκα έτη, (1984-1993) και μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ (1994-97, 2000-04) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (1997-2004).  Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών.

Η μπάλα είναι γένους θηλυκού
Για την ιστορία η ομάδα του ΠΑΟΚ που έχει κατακτήσει από το 2002 μέχρι σήμερα 16 τίτλους (11 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα) και 4 ντάμπλ, τα 2 τις τελευταίες δύο περιόδους, 2014-2015 και 2015 -2016, επικράτησε με 5-1, της νεοφώτιστης ΑΕΛ η οποία εντυπωσίασε με την άρτια οργάνωση της αποστολής της.
Ο προπονητής των μόνιμων πρωταθλητριών ξεκίνησε με τις Πελετίδου, Γιάννου Δ., Ζέρβα, Χατζηγιαννίδου, Γκάτσου, Γεωργίου, Κακαμπούκη, Ντιμιτρίγεβιτς, Παντελιάδου, Μπράμε και Σακελλάρη, ενώ ο Νίκος Γκαλίτσιος παρέταξε τις Νάση, Πουρλιώτη, Ρήγα, Κούκου, Γαγάρα, Τσούκα, Σρετένοβιτς, Χριστοφορίδη, Λόγου, Κόλλια, Σακελλάρη. Με την ΑΕΛ αγωνίστηκαν και οι Βλασιάδου, Μπούμπα, Σωτηριάδη, Μπελμεζά και η Σωτηροπούλου που πέτυχε το μοναδικό τέρμα των Θεσσαλών. Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν οι Παντελιάδου (χατ τρικ), Μπράμε και Γεωργίου.
Διαιτητής της συνάντησης ο Στάθης Τσεχελίδης.
O εντεταλμένος στον αθλητισμό του Δήμου Παύλου Μελά Δημήτρης Λαλές, ευχαριστεί τις αθλήτριες του γυναικείου ποδοσφαίρου του ΑΣ ΠΑΟΚ, της  PAOK LADIES ACADEMY της νεοφώτιστης ΑΕΛ  και τους αθλητές της Ακαδημίας ποδοσφαίρου του Φοίνικα Πολίχνης, που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού, καθώς και τις οικογένειές τους και τους παρότρυνε να παραμείνουν  active καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου!

Παραλειπόμενα
Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους έξι αδικοχαμένους οπαδούς του δικεφάλου από το τροχαίο στα Τέμπη, τον Οκτώβρη του 1999.
Η δράση καλύφθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια ΕΡΤ3 (Γιάννης Δέλκος) και TV100 (Γιάννης Χατζηιωαννίδης) και το πλούσιο φωτορεπορτάζ είναι μια ευγενική προσφορά από το womensports.gr που προβάλλει το γυναικείο αθλητισμό.
Την εκδήλωση  υποστήριξαν τα Ζαχαροπλαστεία Βασίλης στην Πολίχνη και στη Νικόπολη.
Παρόντες στην εκδήλωση ο Γιώργος Προύσαλης από την οικογένεια του ΠΑΟΚ (έφορος της πρωταθλήτριας), ο Πρόεδρος του Φοίνικα Πολίχνης Λάζαρος Τσουκαλίδης και άλλα μέλη του Δ.Σ. και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο αρμόδιος εντεταλμένος για τον αθλητισμό Δημήτρης Λαλές που οργάνωσε την εκδήλωση, οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Δημήτρης Αθάνατος και Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης, ο πρώην Δήμαρχος Πολίχνης και νυν Δημοτικός σύμβουλος Κώστας Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Στέφανος Γιαννουλίδης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωσήφ Αράπογλου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Τάσος Παυλίδης, Χαρά Αμανατίδου, Παντελής Αδαμούδης.

Δηλώσεις Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για τις δράσεις του BE ACTIVE
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής δήλωσε: «Το πρόγραμμα BE ACTIVE πέρυσι είχε περί τις 150 δράσεις σε όλη την Ελλάδα. Φέτος έχουμε ξεπεράσει τις 200 εκδηλώσεις που σηματοδοτούν το μαζικό αθλητισμό, τον αθλητισμό για τα νέα παιδιά. Και από αυτό πιστεύω ότι κρινόμαστε καθημερινά δηλαδή αν βελτιώνουμε την κατάσταση, εάν κάθε χρόνο αυτό που κάνουμε είναι καλύτερο, είναι μαζικότερο, είναι αποδοτικότερο. Και θεωρώ ότι τουλάχιστον αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι ένα πρόγραμμα για όλη την Ευρώπη, για όλα τα Ευρωπαϊκά σχολεία για την Ευρωπαϊκή νεολαία στην Ελλάδα πιάνει τόπο. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δύναμη να αναπτύξουμε το πρόγραμμα και να εξασφαλίσουμε περισσότερες χρηματοδοτήσεις για την ελληνική νεολαία και τον ελληνικό αθλητισμό».
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός επεσήμανε: «Είναι η δεύτερη χρονιά που το Υπουργείο συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης BE ACTIVE αυτή τη φορά πολύ πιο οργανωμένα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε όλο το Σεπτέμβριο και πήραν μέρος όπως υπολογίζουμε περισσότερα από 200.000 παιδιά. Στείλαμε το μήνυμα ότι τα παιδιά πρέπει να μυηθούν στα αθλήματα, την άσκηση, την καλή υγεία και σε έναν άλλο τρόπο ζωής. Παράλληλα υπάρχουν και κοινωνικά μηνύματα όπως ότι στον αθλητισμό δεν πρέπει να υπάρχουν αποκλεισμοί. Όλοι έχουν ίσα δικαιώματα στην προσβασιμότητα και την άθληση και η συμμετοχή στις δράσεις ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για όσους πήραν μέρος είτε ενεργά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις από την εξέδρα».




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!