Τζανακόπουλος: Η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ δεν επηρεάζει τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών

Η απόφαση του ΣτΕ, που έκανε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών την Τρίτη, δεν μπλοκάρει τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού επέμεινε ότι η απόφαση αφορούσε απλά το αν και κατά πόσο οι τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν έννομο συμφέρον να προσφύγουν κατά της διαδικασίας. «Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή απόφαση που να θέτει εμπόδιο στην περαιτέρω κίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας», τόνισε ακόμη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι εκείνη βάζει «μπλόκο» στην προσπάθεια ρύθμισης του τηλεοπτικού τοπίου, υπονομεύοντας από την πρώτη στιγμή τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Φέρθηκε ως συνήγορος των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό φάνηκε και σήμερα στη Βουλή, όπου ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε για άλλη μια φορά να γίνει ''ουρά'' συγκεκριμένων συμφερόντων», δήλωσε ακόμη.

Πάντως, ο κ. Τζανακόπουλος απέφυγε να απαντήσει με σαφήνεια για το αν και πότε θα επανέλθει η τροπολογία Παππά στη Βουλή. «Η τροπολογία αποτελεί απαραίτητο βήμα για να συνεχιστεί προσπάθεια ρύθμισης τοπίου. Θα επιδιώξουμε τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις. Θα υπάρξει πάρα πολύ μεγάλη μέριμνα στην απορρόφηση εργαζομένων από υπόλοιπους σταθμούς και να βρεθεί λύση που θα συμφωνούν όλοι», απάντησε όταν ρωτήθηκε για το θέμα.

Σε ερώτηση για το αν θα πέσει «μαύρο» στα κανάλια που δεν έχουν άδεια, 5 ημέρες μετά από τη δημοσίευση της απόφασης σε ΦΕΚ, όπως προέβλεπε η τροπολογία, απάντησε «Οποιος σταθμός δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμπει σε πανελλαδική εμβέλεια. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, μέσω δορυφόρου ή όπως αλλιώς επιλέξουν. Ομως στο δημόσιο φάσμα μόνο οι σταθμοί με νόμιμη άδεια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν».

Οταν ρωτήθηκε για το τι θα συμβεί αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, ο κ. Τζανακόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει, σημειώνοντας «δεν επιτρέπεται να κάνω κρίσεις για την απόφαση του ΣτΕ γιατί μπορεί να πει κανείς ότι παρεμβαίνω».

«Αντιθέτως δεν το λέει κανείς για τον κ. Μητσοτάκη που οικειοποιήθηκε στη βουλή την απόφαση της Ενωσης δικαστών. Διαρκώς παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη ο κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ, που χθες πανηγύριζαν για την απόφαση του ΣτΕ. Εμείς θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση», κατέληξε.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!