Κάλεσμα συλλόγου γυναικών Ευόσμου για την ατμοσφαιρική ρύπανση


Σύλλογος Γυναικών Ευόσμου

Προς

  • Τα σωματεία εργαζομένων
  • Συλλόγους Επαγγελματοβιοτεχνών
  • Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων
  • Αθλητικούς Συλλόγους
  • Πολιτιστικούς Συλλόγους
της περιοχής μας


Καθημερινά βιώνουμε την αποκρουστική οσμή και τα δηλητήρια του φωτοχημικού νέφους, τα παιδιά και οι οικογένειές μας πνίγονται κυριολεκτικά από αυτό, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι αλλεργίες, οι καρκίνοι έγιναν πιά αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Παρά τις υποσχέσεις των κυβερνώντων χρόνια τώρα, η περιβαλλοντική ρύπανση στη Δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίζεται να βρίσκεται σε εγκληματικά ψηλά επίπεδα.

Καμιά ενέργεια δεν έγινε από τη μεριά τους για την εκτίμηση των πηγών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, για την προστασία των κατοίκων από υψηλές συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρυπαντών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας (πχ εξειδικευμένη επιδημιολογική έρευνα, πρόγραμμα παρακολούθησης της υγείας του πληθυσμού, θεραπεία, σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης κλπ).

Τους υπευθύνους, που θα έπρεπε να μεριμνήσουν και δεν το κάνουν, καλύπτοντας συγκεκριμένα συμφέροντα των βιομηχάνων, τους ξέρουμε.
Οι Κυβερνήσεις, η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι έχουν την ευθύνη, που συγκαλύπτουν τα καθημερινά εγκλήματα σε βάρος των παιδιών και των οικογενειών μας.

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Σας καλούμε
την Παρασκευή, 7 Οκτώβρη, στις 7.00 μμ,
στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου

για να συζητήσουμε την οργάνωση της δράσης και του αγώνα μας για άμεσα μέτρα, ώστε η ζωή και η υγεία μας να προστατευτεί


Για το ΔΣ του Συλλόγου Γυναικών


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!