Σκλαβενίτης - Μαρινόπουλος: Πράσινο φως στην εξυγίανση

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεση του το news247 οι δικηγόροι της Σκλαβενίτης θα ενημερώσουν την έδρα ότι έχουν συγκεντρώσει 8.500 εργαζομένων της Μαρινόπουλος καθώς και την έγγραφη στήριξη του επίσημου σωματείου εργαζομένων ενώ - και το σημαντικότερο - έχουν την στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των προμηθευτών και πιστωτών. Συγκεκριμένα την συναίνεση τους έχουν δώσει το 76% των ιδιωτών επενδυτών.

Κατά της  αίτησης εξυγίανσης κατέθεσαν και μεγάλες εταιρείες όπως είναι η Γρ. Σαράντης, η Φλωρίδης καθώς και τα Ταμεία ΕΤΑΠ ΜΜΕ και το Ταμείο Νομικών. Μπορεί να αποτελεί έκπληξη - καθώς "λάμψη" από την προσπάθεια σωτηρίας ήθελε και η κυβέρνηση - αλλά τελικά το Δημόσιο τάχθηκε και αυτό κατά της αίτησης εξυγίανσης (με επιφυλάξεις).

Πλέον τα επόμενα (θεωρητικά τυπικά) βήματα είναι η κατάθεση των ένορκων βεβαιώσεων στο Ειρηνοδικείο και η ολοκλήρωση της διαδικασίας έως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου. Με την έκδοση της οριστικής απόφασης, η οποία αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους, υπάρχει ένα διάστημα, που υπολογίζεται σε δύο μήνες, για την καθαρογραφή  και την κατάθεση πιθανών ενστάσεων. Στην συνέχεια αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την αποδέσμευση της πρώτης δόσης από τις τράπεζες που μεταφράζεται και ως το πρώτο μεγάλο βήμα για να επιστρέψει στην κανονικότητα η Μαρινόπουλος.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι ως καταληκτική ημερομηνία που έχει θέσει η πλευρά Σκλαβενίτη για την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας είναι η 14η Φεβρουαρίου.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!